eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A győztes Kós Hubert a célban a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Úszó-vb - Itt az első nagy magyar dobás a medencéből

A fukuokai vizes-v medencés úszóversenyei második napjának előfutamaiból Kós Hubert szenzációs országos csúccsal, másodikként jutott tovább 100 méter háton.

A délelőtti programban a magyarok közül elsőként 100 méter háton a 17 éves Molnár Dóra ugrott vízbe, aki ebben a számban tavaly a juniorok között világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett. A fiatal magyar versenyző egyéni legjobbjától (1:00.83) elmaradva, 1:02.62 perces idővel összesítésben a 34. helyen végzett, így nem jutott tovább.

"Belülről jobbnak éreztem ezt az úszást, sokkal jobbra számítottam. Persze, már a nevezési időknél látszódott, hogy nagyon erős futamba kerültem, reménykedtem, hogy tudom tartani a lépést többiekkel, de ez most nem sikerült" - nyilatkozta Molnár, hozzátéve, hogy a felnőtt mezőnyben már sokan tudnak egy perc alatt úszni, de továbbra is kemény edz majd azért, hogy csatlakozzon ezekhez a riválisaihoz.

Ugyanebben a számban a férfiaknál Kovács Benedek és Kós Hubert képviselte a magyar színeket: Kós végül egészen szenzációs úszással, 53.12 másodperes idővel csapott célba, ezzel nemcsak hogy több mint hét tizedet faragott egyéni legjobbjából (53.83), hanem

megdöntötte Cseh László 2012-es 53.40-es országos csúcsát,

összesítésben pedig a második helyen jutott tovább. Kovács Benedek 54.24 másodperccel a 21. lett.

"Nem nagyon hagytam ebben semmit, de azért bízom benne, hogy délután tudok még javítani. Jobb idő is kell majd, ha be akarok kerülni a fináléba. Most egyébként azt éreztem, hogy nagyon lassú vagyok, és fáj ez az egész, ahhoz képest megnyertem a futamot" - mondta Kós, aki az Egyesült Államokban Bob Bowman, Michael Phelps korábbi edzőjének irányításával készül, és mint megjegyezte, a tengerentúlon a hátúszásra fókuszálnak.

Kós az Arizona State egyetemen egy csoportban úszik a franciák szupersztárjával, Léon Marchand-nal, aki vasárnap 400 méter vegyesen megdöntötte az utolsó egyéni Phelps-rekordot: "úgy ünnepeltem ott, mint még senkit. Nagyon örültem neki, átöleltük utána egymást. Nagyon jó, hogy vele tudok készülni, hiszen ugyan a hát a leggyengébb úszásneme, így nem is indul ezekben a számokban, de le szokott győzni edzéseken" - nyilatkozta francia csapattársáról Kós.

A férfi 100 méter hát elődöntőjét magyar idő szerint 13.17-től rendezik.

Ezt követően Németh Nándor ugrott medencébe 200 méter gyorson, 1:47.11 perces ideje azonban csak a 23. helyre volt elég.

"Sajnos ezek a reggeli kétszázak nem igazán jönnek nekem össze. Az edzéseken ennél sokkal jobbat tudok, ebben most sajnos maradt, így sikerült, de megyünk előre a százra" - fogalmazott Németh Nándor.

Női 1500 méter gyorson a 17 éves Flück Nóra 16:34.63 perccel a 22. míg Mihályvári-Farkas Viktória 16:25.16-tal a 19. helyen végzett.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×