eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain (j2) és Joshua Kimmich, a Bayern München játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München-Paris Saint-Germain visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2023. március 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

A L'Équipe szerint sem Messi, sem a PSG nem akar hosszabbítani

Nagy a felzúdulás a Paris Saint-Germain táborában. A csapat huszonkét éve nem kezdte ilyen gyenge teljesítménnyel a naptári évet, csökken az előnye a bajnokságban – a BL-ből pedig már a Bayern elleni kettős vereséggel kiesett.

Minden sorozatot figyelembe véve 18 tétmérkőzést játszott eddig 2023-ban a PSG, ezekből nyolcat elveszített. Ilyen rossz évkezdésre nem akadt példa a klubnál 2001 óta. (Pedig akkor sem volt rossz a játékosállomány, Mikel Artetával, Jay-Jay Okochával, Mauricio Pochettinóval és Nicolas Anelkával, például.)

A Lyon elleni vasárnapi kudarc után hat pontra csökkent az előny a Ligue 1-ben a Lens és az Olympique Marseille csapatával szemben, ráadásul közeleg a Lens elleni (párizsi) rangadó.

A vereség után a közönség – vélhetően elsősorban a szerződéshosszabbítás körüli bizonytalanság miatt – kifütyülte Lionel Messit, amit egyébként a francia világbajnok Emmanuel Petit „a futball elleni inzultusnak” minősített.

Ugyanakkor a L’Équipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csak az argentin világbajnok akaratán múlik a maradása. A PSG vezetői ugyanis szeretnék csökkkenteni a jelenlegi fizetését, amitől ő, érthetően, nem boldog. A sportlap szerint nagyon valószínű, hogy – miután egyik fél sem igaztán akarja – nem kötnek újabb szerződést a következő idényre.

A korábbi hírekkel ellentétben nem dőlt még el az edző, Christophe Galtier sorsa sem. Bár a hétvégén arról lehetett olvasni, hogy a klub – dacára a jóval a várakozások alatti szereplésnek – hosszabbított vele, egyelőre ez még nem történt meg.

Ebből következően az sem biztos, hogy maradhat. Antonio Contét és José Mourinhót is emlegetik jelöltként, no meg természetesen Zinédine Zidane-t, akinek állítólag az lenne az egyik feltétele, hogy Neymart adja el a klub.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×