eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch - Sebastian Kawka
Nyitókép: Mercedes-AMG Petronas F1 Team/Sebastian Kawka/Facebook

Újra fekete: bemutatta idei autóját a Mercedes istálló – képek

A W14 kódjelzésű gép a 2020-as és a 2021-es szezonhoz hasonlóan újra fekete színben pompázik.

A német csapat Silverstone-ban rántotta le a leplet az autóról, mellyel újfent nekifut a címvédő holland Max Verstappen, valamint a Red Bull istálló legyőzésének. Tavaly, sorozatban nyolc megnyert konstruktőri vb-cím után a Mercedes kikapott a Red Bulltól, amely február elején New Yorkban tartotta meg idei prezentációját, de csak a 2023-as festést mutatta be, a valódi versenyautót nem. Abból az alkalomból jelentették be azt is, hogy a Ford 2026-tól visszatér majd a Forma-1-be, és a Red Bull motorszállítója lesz.

A Mercedes szerdai bemutatóján a csapatfőnök Toto Wolff kijelentette, hogy az autó „jól néz ki”, és hogy a mostani idényben minden ezredmásodpercért meg fognak harcolni, valamint mindent megtesznek azért, hogy újra a csúcsra érjenek.

A Mercedes autóit a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton, valamint honfitársa, a 25. születésnapját éppen szerdán ünneplő George Russell vezeti majd, a tartalékversenyzői posztot pedig Mick Schumacher, a legendás, szintén hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia tölti be.

„Mindig hiszek abban, hogy sokkal jobb lehetek” – jelentette ki a 38 éves Hamilton, akinek a 2021-es évben nem sikerült megnyernie nyolcadik vb-címét, miután Verstappen az utolsó futam utolsó körében megelőzte és ezzel elhódította a trófeát. A holland versenyző tavaly nagy fölénnyel védte meg a címét, Hamiltonnak és a Mercedesnek beleszólása sem volt az idény alakulásába, a Red Bull fő riválisa ugyanis 2022-ben a Ferrari volt.

A Forma-1 idei, 22 futamból álló szezonja március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×