eur:
393.12
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Jászapáti Petra a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Short track-Eb - Nem született magyar érem

Jászapáti Petra negyedik lett 1500-on Gdanskban.

Jászapáti Petra negyedik helyen végzett 1500 méteren a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

A szegedi short trackes nagyon magabiztos versenyzéssel menetelt a fináléba, mert pénteki selejtezős és szombati elődöntős futamát is megnyerte. Ezúttal szakított szokásos taktikájával, és megpróbált elöl helyezkedni, így 12 körrel a vége előtt élre állt, majd fokozatosan hátrébb csúszott, de nyolc körrel a vége előtt egy újabb jó ritmusváltással visszaszerezte az első helyet.

Ekkor már nagyon komoly tempóban köröztek a versenyzők, ám a futam nagy esélyesei egyesével megelőzték a 24 éves magyar gyorskorcsolyázót: előbb a női mezőny egyeduralkodója, a címvédő holland Suzanne Schulting, majd az olimpiai és világbajnoki érmes belga Hanne Desmet, végül a táv német Eb-ezüstérmese, Anna Seidel került elé. Az élmezőny ebben a sorrendben is haladt át a célvonalon, azaz Jászapátinak két-két váltóval szerzett ezüst- és bronzérem után nem jött össze az első egyéni Eb-érem.

Az egyaránt az elődöntőben kiesett másik két magyar induló közül Somodi Maja 15., míg Sziliczei-Német Rebeka 18. lett.

A férfiaknál Bontovics Balázs a kisdöntőben volt érdekelt, a végig a középmezőnyben helyezkedett, s végül ötödikként ért célba, egy kizárásnak köszönhetően pedig összességében 11. helyen végzett. A fináléban a győzelmet a holland Jens van 'T Wout szerezte meg a Desmet testvérpár férfi tagja, Stijn Desmet előtt.

500 méteren

Nógrádi Bence hatodik helyen végzett 500 méteren a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján, míg Jászapáti Petra 10. lett, mivel a kisdöntőben nem állt rajthoz.

A pekingi olimpián szerepelt 20 éves versenyző pályafutása eddigi legnagyobb sikerét könyvelhette el a fináléba jutással. A továbbjuttatások miatt hatfős mezőnyben viszont nem sikerült jól a rajtja, mert a második pozícióból visszazuhant a negyedik helyre. Ezt viszont sokáig jól tartotta, azonban az utolsó körben a másik két riválisa is megelőzte, így hatodikként zárt. Az olasz Pietro Sighel rajt-cél győzelemmel diadalmaskodott az 1500 méteren győztes holland Jens van 'T Wout előtt.

A nőknél Jászapáti Petra a szerencsétlen elődöntős bukása után a kisdöntőben nem állt rajthoz, de az MTI információja szerint bokasérülése ellenére vállalja a szereplést a női váltó elődöntőjében. A sprinttáv negyeddöntőjében kiesett Bácskai Sára Luca 16., míg a selejtezőben búcsúzott Kónya Zsófia 22. lett.

A győzelmet már-már szokásos módon a holland Suzanne Schulting szerezte meg, aki sorozatban harmadszor nyert Eb-aranyat ezen a távon. Pedig a hazai közönségkedvenc, a sprinttávon 2019-ben Európa-bajnok Natalia Maliszewska mindent megtett az aranyéremért, többször próbálkozott előzéssel, de nem járt sikerrel a női mezőny egyeduralkodójával szemben. A lengyel klasszis - aki a sajtószobában melegített be súlyzókkal és helyből távolugrással - sírva fakadt a célba érkezést követően.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.

Eredmények:

férfi 1500 m:

1. Jens van 'T Wout (holland) 2:19.858 perc

2. Stijn Desmet (belga) 2:19.876

3. Friso Emons (holland) 2:19.977

...11. Bontovics Balázs

...16. Varnyú Alex

női 1500 m:

1. Suzanne Schulting (holland) 2:32.756 perc

2. Hanne Desmet (belga) 2:32.781

3. Anna Seidel (német) 2:32.884

4. Jászapáti Petra 2:33.575

...15. Somodi Maja

...18. Sziliczei-Német Rebeka

férfi 500 m:

1. Pietro Sighel (olasz) 41.514 mp

2. Jens van 'T Wout (holland) 41.631

3. Reinis Berzins (lett) 41.915

...6. Nógrádi Bence 42.192

...22. Tiborcz Dániel

Talabos Attilát a selejtezőben kizárták.

női 500 m:

1. Suzanne Schulting (holland) 43.825 mp

2. Natalia Maliszewska (lengyel) 43.938

3. Arianna Valcepina (olasz) 44.011

...10. Jászapáti Petra

...16. Bácskai Sára Luca

...22. Kónya Zsófia

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×