eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vancouver, Canada 8-11 December 2022 Men’s and Women’s Epee World Cup In photo: Yannick Borel vs Gergely Siklosi  Photo by Devin Manky / #BizziTeam
Nyitókép: Devin Manky (Facebook – Hungarian Fencing Federation / Magyar Vívó Szövetség)

Siklósi Gergely végiggázolt a világkupa mezőnyén

Siklósi Gergely arany-, Kun Anna pedig bronzérmet nyert a párbajtőrözők kanadai világkupa-versenyén Vancouverben.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely a fegyvernemben szokatlan fölénnyel győzött. Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző honvédos tanítványa az egyik legszorosabb asszóját a döntőben vívta a franciák világklasszisa, Yannick Borel ellen, de ez az párharc is 15-12-vel zárult.

A 64-es táblán a német Marco Brinkmannt, a dél-koreai Kim Dzse Vont 15-11-re, a kazah Dmitrij Alekszanyint 15-10-re, az ukrán Volodimir Sztankevicset 15-11-re verte, majd az elődöntőben a kínai Lan Ming Haót 15-10-re győzte le, végül az egyéniben és csapatban világ-, illetve Európa-bajnok, a francia válogatottal 2016-ban olimpiai aranyérmes Borellnél is jobbnak bizonyult három tussal.

Kun Anna - Plásztán Attila tatai tanítványa -, aki a hunfencing.hu megfogalmazása szerint a fegyvernemében kivételesen különlegesen szállítja sorra egymás után a kimagasló eredményeket, az elődöntőig menetelt úgy, hogy a negyeddöntőben 10-14-ről fordítva nyert a francia Lauren Rembi ellen. A főtábla első fordulójában 15-7-re verte a georgiai Arina Kornyejevát, majd 15-12-re az amerikai Catherine Nixont, 15-9-re az ukrán Vlada Harkovát, ezután következett Rembi elleni asszója, végül 15-11-re kikapott a későbbi győztes olasz Giulia Rizzitől.

Koch Máté és Muhari Eszter a nyolcaddöntőig jutott, Büki Lili a 64 között búcsúzott.

A férfiaknál és a nőknél is 192 fős volt a mezőny.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×