eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Rafael Nadal spanyol (b) és Roger Federer svájci teniszező, az európai csapat tagjai az ez évi Laver-kupa genfi beharangozásán 2019. szeptember 18-án. A kupáért a hat legjobb európai játékos küzd a világ többi részének hat legjobbjával, az eseményt szeptember 20. és 22. között rendezik a svájci városban.
Nyitókép: MTI/EPA/KEYSTONE/Martial Trezzini

Rafael Nadal: az életem egy része távozott

A spanyol játékos párosban játszott a Laver Kupán, amely Roger Federer életének utolsó profi fellépése volt.

Mind Rafael Nadal, mind Roger Federer számára nagyon érzelmesen alakult a svájci játékos búcsúja. A felvétel, amelyen a meccs utáni eredményhirdetés idején mind a ketten könnyekben törnek ki, bejárta az internetet.

A két teniszsztár, akik együtt összesen 42 Grand Slammel büszkélkedhetnek, kézen fogva ültek a meccs után: kapcsolatuk erősségét mutatta ez a gesztus is.

"Ő olyasvalaki, akit csodáltam, akivel rivalizáltam, és akivel sok szép dolgot osztottunk meg a pályán és azon kívül is, távozott" - mondta Rafael Nadal riportereknek egy argentin bemutatómérkőzés előtt.

"Az életem egy része vele együtt távozott, amikor visszavonult"

- tette hozzá a CNN cikke szerint.

Húsz év alatt negyven alkalommal játszottak egymás ellen, Rafael Nadal 24 alkalommal tudott győztesként kikerülni. Az ő sport karrierje is kétséges ugyanakkor, mivel sorozatos sérülései nyomot hagytak az egészségén. Azt sem szabad persze elfelejteni, hogy az Australian Open mellett a Roland Garrost is megnyerte - igaz, az utóbbi tornán folyamatosan injekciókat kapott, hogy lábfájdalma enyhülhessen.

A 36 éves spanyol játékos Wimbledonban fel is kellett adja a küzdelmet egy alhasi sérülést követen. Saját visszavonulásáról ugyanakkor még nem beszélt konkrétan Rafael Nadal.

"Az én időm is eljön majd,

felkészültem már a tenisz utáni évekre.

Nem hiszem, hogy probléma lesz alkalmazkodnom a változásokhoz, az életemben vannak olyan dolgok, amelyek legalább olyan fontosak, vagy fontosabbak, mint a tenisz" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×