eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sallai Roland gólja a Magyarország – Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án.
Nyitókép: Sallai Roland gólja a Magyarország - Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án. MTI/Mónus Márton

Győzelemmel búcsúzott a válogatott Dzsudzsák Balázstól

A magyar labdarúgó-válogatott Kalmár Zsolt a 94. percben rúgott góljával 2-1-re győzött a görögök ellen Dzsudzsák Balázs a válogatottól való búcsúja alkalmával.

Dzsudzsák Balázs, a 109. válogatottságát ünneplő csapatkapitány vezetésével vonult ki a magyar csapat a több mint háromnegyed részben megtelt Puskás Aréna gyepére, idei utolsó mérkőzésére. Az ellenfél Görögország.

A két összeállítás:

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák, Kerkez – Sallai, Szoboszlai.

Görögország: Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz – Bakaszetasz, Kurbelisz, Buhalakisz – Maszurasz, Joannidisz, Mantalosz.

Eltelt az első tíz perc, egyelőre mezőnyjátékkal. Az első két-három akciót a magyar csapat vezette, de azóta a görögök átvették a kezdeményezést, ők birtokolják többet a labdát.

A 15. percben vezetést szerzett a magyar csapat, miközben a közönség Dzsudzsák Balázst éltette. Sallai Roland kiugratta Styles Callumot, aki nagyon pontosan adott középre, a „feladót” keresve. Sallai 12 méterről, nagyon pontosan lőtt a bal alsó sarokba.

A 27. percben Dzsudzsák Balázs 35 méteres, lapos lövését vetődve védte a görög kapus.

A 39. percben Dzsudzsák jó adása után Sallai Roland a rövid sarokra lőtt, Paszhalakisz jól helyezkedett.

Vége az első félidőnek.

Maszurasz lövése volt az első esemény a második játrészben, de erős lökete kapu fölé szállt.

Az 52. percben Kerkez Milkos helyére Nagy Zsolt állt.

Majd lejött Dzsudzsák Balázs, nagy taps közepette.Mától ő a magyar labdarúgás szereplési rekordere. Ádám Martin folytatja a helyén.

Mezőnyfölényben, de a kapura nem igazán veszélyesen játszik a magyar csapat.

Botka Endre sárga lapot kapott.

Botka Ende és Sallai Roland helyére Lang Ádám és az újonc Dárdai Pál állt.

A 73. percben Ádám Martin 17 méteres lapos lövését Paszhalakisz vetődve kiütötte.

A 80. percben tizenegyest kaptak a görögök, Styles rúgott oda a tizenhatoson belül Bakaszetasznak. A sértett értékesítette a büntetőt, 1-1.

Dárdai lövése kapu mellé ment, nem volt igazán erős löket.

A 90. perc után Kalmár Zsolt váltotta Szoboszlai Dominikot, Dibusz Dénes helyére pedig az újonc Szappanos Péter állt be.

A 93. percben Ádám Martin szabadrúgást harcolt ki a görög kaputól tizenhét méterre. Kalmár Zsolt gyakorlatilag az első labdaérintéséből gólt rúgott, 2-1.

Győzelemmel zárta az évet a magyar válogatott.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×