eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Belo Horizonte, 2014. június 28.Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány (b) és Neymar (j), miután bünetőrúgásból gólt szerzett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság Brazília-Chile nyolcaddöntő mérkőzésén a Belo Horizonte-i Mineirao Stadionban 2014. június 28-án. (MTI/EPA/Lavandeira Jr.)
Nyitókép: (MTI/EPA/Lavandeira Jr.)

Nem edzősködik többé a brazil legenda

Luiz Felipe Scolari 2002-ben a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként világbajnoki címet nyert.

Scolari azt követően jelentette be döntését, hogy csapatával, az Athletico Paranaensével - amelynek irányítását májusban vette át - 3-0-ra legyőzte a Botafogót a bajnoki szezon utolsó meccsén, és a hatodik helyen végzett a brazil első osztályban.

A 74 éves szakember nem távolodik el a labdarúgástól, de még a curitibai klubtól sem. Távozásakor hozzátette: ő lesz az Athletico Paranaense új technikai igazgatója, majd a kispadra utódjaként Paulo Turrát, eddigi másodedzőjét nevezte ki.

Scolari kétszer, 2001-2002, valamint 2012-2014 között volt a brazil válogatott szövetségi kapitánya.

Előbbi időszakban vb-aranyérmet nyert csapatával, míg a második periódusában Konföderációs Kupát, a hazai rendezésű vb-n viszont csalódást jelentő negyedik helyen végzett az együttese.

Scolari a Gremio edzőjeként 1995-ben nyert Libertadores Kupát, amelyet a Palmeirasszal 1999-ben hódított el. Előbbivel 1996-ban, utóbbival 2018-ban lett brazil bajnok. Az idén döntős volt a Libertadores Kupában az Atletico Paranaensével. Egyebek mellett irányította a portugál válogatottat - 2003-2008-ig -, amely 2004-ben házigazdaként döntőig jutott az Európa-bajnokságon, míg 2008 és 2009 között a Premier League-ben a Chelsea-t vezette.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×