eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Lőw Zsolt maradhat Angliában, Thomas Tuchelt kitoloncolhatják

A Chelsea volt edzője már csak decemberig maradhat, ám két segítője megúszhatja a kitoloncolást.

Decemberben el kell hagynia Nagy-Britanniát Thomas Tuchelnek, a Chelsea szeptemberben menesztett edzőjének, mivel nincs munkaviszonya, így a bevándorlásügyi törvények értelmében tovább nem maradhat az országban. A gond ezzel csak az, hogy a Telegraph cikke szerint Tuchel és családja kényelmesen berendezkedett Surrey-ben, lányai is angol iskolába járnak – írja a vg.hu.

A lap úgy tudja: a jelenleg Indiában nyaraló fociedző várhatóan hazaköltözik Münchenbe, ugyanakkor a családja feltehetően marad majd Angliában. Tuchel az első, magasan jegyzett labdarúgóedző, aki „áldozatául” esik a rendkívül szigorú vízumtörvénynek, amelyet a brexit után vezettek be.

A lap ugyanakkor kiemeli, hogy Tuchel két segítője, így Lőw Zsolt is maradhat az országban, hiszen nekik Tuchellel ellentétben még élő szerződésük van, továbbra is kapják a fizetésüket, csak a munkavégzés alól mentették fel őket.

Tuchel egyébként több sportlap szerint kapott ajánlatokat angol kluboktól, de egyelőre a legmegfelelőbb munkára vár, sehová sem szeretne hirtelen elköteleződni.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×