eur:
394.33
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: jegkorongszovetseg.hu

Vereséggel a negyedik helyen zárt a jégkorong-válogatott

A budapesti Sárközy Tamás Emléktornán a vasárnapi zárónapon 2-1-re kikapott a csapat az ukránoktól.

Kevin Constantine szövetségi kapitány Schlekmann Márk, Pokornyi Dávid és a kapus Horváth Dominik személyében újoncot avatott. Utóbbi azért játszhatott, mert a kezdőnek kijelölt Rajna Miklós a bemelegítés során megsérült. Sok alapember hiányzott, az amerikai szakvezető szeretett volna minél több fiatalt kipróbálni.

Az első néhány percet leszámítva a vendégek átvették az irányítást, és egy bal oldalról érkező ellenakcióból Danyiil Traht középről betalált. A 14. percben Glib Krivoszapkin saját harmadából indulva lekorcsolyázta a teljes védelmet, majd a jobb felső sarokba lőtt. Ez volt a 100. ukrán gól a magyar válogatott ellen.

Budapest, 2022. november 13.
Nagy Krisztián (b) és az ukrán Eduard Zaharcsenko kapus (j) a jégkorongozók Sárközy Tamás Emléktornájának 3. helyéért játszott Magyarország - Ukrajna mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2022. november 13-án. A magyar jégkorong-válogatott a negyedik helyen végzett, miután 2-1-re kikapott az ukrán csapattól.
MTI/Koszticsák Szilárd
Nagy Krisztián (b) és az ukrán Eduard Zaharcsenko kapus (j) a jégkorongozók Sárközy Tamás Emléktornájának 3. helyéért játszott Magyarország - Ukrajna mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2022. november 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A második harmad hazai emberhátránnyal indult, ezt sikerült kivédekezni. Szigeti Ákos felső vason csattanó lövését leszámítva nem volt komoly hazai helyzet.

A záró felvonás elején két kiállítás miatt nem volt lehetőség szépíteni, ám az 53. percben ez sikerült, Dóczi Zsombor távoli lövésébe Sárpátki Tamás nyúlt bele. A hajrában volt lehetőség hosszabbításra menteni az összecsapást, ám az ukránok hősiesen védekeztek, így ők szerezték meg a harmadik helyet.

Ezzel megszakadt az ukránok elleni kilenc győzelemből álló sorozat, a rivális 2014. április 14-e után először diadalmaskodott.

Eredmények

a 3. helyért:

Ukrajna-Magyarország 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
gól: Traht (5.), Krivoszapkin (14.), illetve Sárpátki (53.)

az 5. helyért:

Japán-Szlovénia 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

A döntőt Franciaország és Olaszország játssza, 18.30-as kezdettel.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×