eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szivós Márton vízilabdázó A bajnok című interaktív kiállításon a budapesti Millenárison 2017. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szivós Márton: még túl is szárnyalták az elvárásaimat

A legjobb négy közé szeretne bekerülni a Honvéd férfi vízilabdacsapata a bajnokságban, és Szivós Márton vezetőedző abban is bízik, hogy játékosai a sikeres selejtezők után is remekelnek a második számú európai kupasorozatban, az Eurokupában.

Elégedett a látottakkal, a játékosok motiváltságával, és azzal, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik - nyilatkozta Szivós Márton, a Honvéd férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője, korábbi világbajnok játékos.

Azzal kapcsolatban, hogy az Eurokupa második selejtezőkörében csoportelsők lettek, elmondta: kissé "fekete lovak" voltak, nem nagyon ismerhették őket az ellenfelek, hiszen a csapatban két olyan játékos van Decker Attila és Hosnyánszky Norbert személyében, akiknek komoly nemzetközi tapasztalata van. A többi játékosnak ez még nincs meg, viszont nagyon gyorsan fejlődnek.

"Mérkőzésről mérkőzésre ezt láttam a játékosokon és az eredményekben is: egy-egy szituációt, amit már átéltünk, azt jobban meg tudjuk oldani. Elég optimista ember vagyok, de egy picit túlszárnyalták a fiúk a elvárásaimat. Ettől függetlenül a céljaink nem változnak, aki szembejön velünk, azt meg akarjuk verni."

A 16-ba jutás után a 8 közé jutás a következő feladat, távolabbi célokat Szivós Márton még nem tűz ki a csapat elé a nemzetközi porondon.

Szombaton az Eger elleni bajnoki mérkőzés vár a Honvédra a Kőér utcai uszodában, de hátra van még a klubszezon nagy része is. Három forduló után két győzelemmel és a Ferencváros elleni vereséggel áll a csapat. Szivós Márton elmondta: hazai környezetben a három pont megszerzése a cél, szerinte ők az esélyesebbek, de ezt persze a vízben be kell bizonyítani.

A további célok között ott van az is, hogy olyan játékosokat neveljen a Honvéd, akik bekerülhetnek a válogatottba is. A klub filozófiája már jó pár éve az, hogy egy-két idősebb, rutinosabb játékos mellé tehetséges fiatalokat hoznak, akár a saját utánpótlásukból, akár más klubokból.

"Célunk az, hogy ezeket a játékosokat neveljük, tanítsuk, és minél jobban hozzásegítsük azokhoz a sikerekhez, amikre ők vágynak. Reméljük, hogy ezeket a későbbiekben a Honvédban fogják megélni, és bízunk benne, hogy páran közülük számításba kerülnek majd a magyar válogatottnál is."

Szivós Márton a harmadik szezon óta tölti be a Honvéd vezetőedzői posztját. Mint mondta, ez az időszak más, mint amikor ő még ott játszott, mások voltak a feltételeik, világsztárok játszottak a csapatban és ez meg is mutatkozott az eredményekben: mind hazai, mind pedig nemzetközi porondon kimagasló eredménysor tudott felmutatni az a csapat.

"Nekem nagyon tetszik ez a mostani feladat, hogy ezeket a fiatalokat hozzásegítsem, hogy még jobbak legyenek. Szerintem lépésről lépésre közeledünk az élmezőnyhöz. Voltunk hatodikak, múlt évben ötödikek, most a célunk, hogy bejussunk a legjobb négy csapat közé és éremért játsszunk. Reális célnak tartom."

A saját szerepével kapcsolatban megjegyezte: neki jó visszajelzés az, hogy látja ezt a fejlődést mind a klubban, mind a szakosztályban, mind pedig a játékosokon, abban, hogy szeretnek ott dolgozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×