eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Fotó: Tilinger Tamara Facebook oldala.

"Elkezdtük a szuris utókezelést" - mellrákkal küzd a válogatott magyar kézilabdázó

Túl van kemoterápián, és újra edzésbe állt Tilinger Tamara. A korábbi válogatott magyar kézilabdázó márciusban vette észre, hogy valami van a mellében. Azonnal orvoshoz fordult.

Az út felénél jár, de csatát nyert a betegséggel szemben Tilinger Tamara - legalábbis így fogalmaz a feol.hu. A korábbi háromszoros magyar válogatott kézilabdázónál hat hónappal ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak miután csomót vett észre a mellében.

A sportoló 13 kemoterápiás kezelésen van túl.

A napokban vágattam le utoljára a hajam, most már nőhet kedvére.

Elkezdtük a szuris utókezelést, ami megöli a megmaradt rákos sejteket is, emellett gátolja a kiújulást. Ebből 12-t kapok - adott számot az állapotáról.

"Összezsugorodott a daganat, a kétcentisből félcentisre apadt. A kontrollvizsgálat után mentem a sebészhez, aki a melleltávolító műtétet végzi, ő azt mondta, szinte már csak a helye látszódik az ultrahang-felvételeken. Hála Istennek, kinyírtuk!" - fogalmaz bizakodva.

A műtétek után valószínűleg jövő nyárra tudhatja le a rákkal való küzdelmet.

Azt mondja, hogy "október 21-én ott szeretnék lenni a Köfém-csarnokban, hiszen jön az Albához az Óvár. Triscsuk Krisztinának említettem is, hogy szerezzen nekem VIP-jegyet..."

Október elsején volt a mellrák elleni küzdelem világnapja. Az Egészségügyi Világszervezet októbert a mellrák elleni küzdelem hónapjává nyilvánította, a kampány során az aktivisták rózsaszínű szalagokat tűznek ki, nemegyszer épületeket is ilyen színűre festenek.

A mellrák a leggyakrabban diagnosztizált daganatos betegség a világon, de ha időben felismerik, 90 százalékos biztonsággal gyógyítható.

A WHO tavaly kezdeményezést indított annak érdekében, hogy 2040-ig 2,5 százalékkal csökkenjen a mellrák miatti halálozási arány, így 2,5 millió nő élete lenne megmenthető.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×