eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Horváth Brigitta (b) és a román Alina-Ioana Olteanu a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, az A csoport ötödik fordulójában, a Magyarország - Románia mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Románia legyőzésével csoportharmadik a női válogatott - nyilatkozatokkal

A magyar női vízilabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően rendkívül simán, 22-0-ra legyőzte a román csapatot a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság szombati napján, így csoportja harmadik helyén végzett.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes együttese két-két kudarc és siker után úgy múlta felül a szerényebb képességű, pont nélkül záró riválist, hogy gólt sem kapott.

A női tornán szereplő 12 csapatot két hatos csoportba osztották, melyekből az első négy-négy jut a negyeddöntőbe. A magyarok hétfőn, a nyolc között az olimpiai ezüstérmes és címvédő spanyolokkal találkoznak.

Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal pihenőt adott a csapatkapitány Garda Krisztinának, viszont visszatért a 13 fős meccskeretbe a négy napja arcsérülést szenvedett Szilágyi Dorottya. Dömsödi Dalma maradt még ki.

A magyarok már az első támadásból vezetést szereztek, egy emberelőnyös bejátszást a koronavírus-fertőzése után még nem százszázalékos Parkes váltott gólra. A második találatot a visszatérő Szilágyi lőtte, ehhez viszont kellett a román kapus hathatós segítsége is. Az első pillanattól nem volt kérdés, hogy nincs azonos súlycsoportban a két gárda, de ezt követően sorra születtek a könnyebbnél könnyebb gólok, mert a román csapat háromszor még a félpályáig sem jutott el, a labdavesztéseket pedig kíméletlenül használták ki a magyarok, akik így 7-0-ra vezettek az első nyolc percet követően.

A magyar szakvezető szinte sorcserét hajtott végre a második felvonásra, csak a kapus Magyari és az előző meccset kihagyó Szilágyi maradt a vízben. A magyar góltermelés kis szünetet követően folytatódott, mert Garda hiányában a csapatkapitányi szerepet betöltő Leimeter büntetőt hibázott, de aztán Szilágyi ejtése már a kapuba pottyant. A románok azt a kétes bravúrt is végrehajtották, hogy már középkezdésből eladták a labdát, így Leimeter is feliratkozott a góllövők közé. A rivális első kaput eltaláló lövésére a 14. percig kellett várni, ám akkor emberhátrányban Magyari állta útját a labdának. A nagyszünetre 11 gólosra hízott a magyar előny.

A fordulást követően egyetlen kérdés maradt: kap-e gólt a magyar válogatott, melynek kapujában Magyarit Kiss váltotta. Támadásban továbbra is potyogtak a gólok, az első triplázó a torna góllövőlistáján a játéknap előtt második helyen álló Gurisatti volt, de a nyáron a Ferencvároshoz szerződött játékos meg sem állt ötig. Hátul Kissnek végül egyetlen dolga volt, de román emberelőnyben két kézzel húzta le a rivális lövését.

Az utolsó nyolc percben is folytatódott az egyoldalú küzdelem, a huszadik magyar gól például úgy született, hogy egy pontatlan hazaadásra Parkes csapott le. A vége 22-0 lett, mert Kiss még egy védést bemutatva megőrizte a kapuját a góltól.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×