eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón 2017. január 2-án. A Magyar Haltani Társaság közönségszavazásán a harcsa nyerte az év hala címet.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Tíz kilométeren át vonszolta a horgászokat csónakostul a gigászi kapás

A vaksötétben harapott rá a csalira a kétméteres harcsa; három és fél órás volt a fárasztás.

Vidács Attila munka után a dunaföldvári csónakkikötő felé vette az irányt, ahol fél 11 körül találkozott két barátjával. Hárman várakoztak a nagy kapásra, ami hamarosan meg is lett. Gyorsan kiderült, hogy egy komolyabb példánnyal van dolguk – idézi az Index a Pecaverzumot.

„Végig azon morfondíroztam, hogy bírja-e az 50-es Okuma orsó, mert nem erre tervezték” – mondta a horgász, aki egy 80-100 grammos, 3 méteres harcsázóbotot tartott a kezében.

„Az utolsó fél óra volt a legkeményebb, a végső kirohanások. Addigra már én is teljesen kikészültem, de tudtam, hogy keményebbre kell vennem, és erőteljesebben beleemelni. Nagyon sokszor elengedte magát ez a tehetetlen súly, nem feküdt fel a víz tetejére, hanem, mint egy darab vas, függőlegesen lógott a műcsali végén” – mesélte Vidács Attila.

Pecaverzum
Forrás: Pecaverzum

Amikor a harcsa elfáradt, közös erővel beemelték őt a csónakba. Ekkor már több mint 10 kilométerrel eltávolodtak a kapás helyszínétől. A hal tömege 68 kilogramm, a hossza 202 centiméter volt. A hitelesítés után a kapás felkerülhet a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) rekordlistájára.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×