eur:
394.94
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A ferencvárosi Ryan Mmaee (j2) és Andrew Lyons, az ír csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros - Shamrock Rovers mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 18-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

A Ferencváros az Európa-liga főtáblájára jutás kapujában

A Ferencváros szerzett négy gólt és kihagyott kétszer négyet, helyzetből. A magyar bajnok 4-0-ra megverte a Shamrock Roverst az Európa-liga playoff körében, az első mérkőzésen. Megnyugtató előnnyel utazhat a dublini visszavágóra.

Az összeállítások. Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka – Besic, Laidouni – Auzqui, Nguen, A. Traoré – R. Mmaee. Shamrock: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon, Watts, O’Neill, Kavanagh, Lyons – Gaffney, Greene.

A Ferencváros uralja a játékot az első pillanatoktól.

A 13. percben megszületett a vezetés, Auzqui nehéz szögből, közelről, Mannus kapus „hóna alatt” a hálóba lőtte a labdát.

A 23. percben Ryan Mmaee 17 méterről lőtt, de a kapusnak nem okozott gondot.

Ivószünetet tartanak, nagyon meleg van, ez nem könnyíti meg a támadó csapat dolgát.

Balszerencse! A 33. percben Ryan Mmaee a legjobb ütemet kivárva lőtt, a jobb kapufáról kipattant a labda.

A 34. percben Laidouni kiugratta a balszélső helyén Ryan Mmaeét, aki felnézett, nagyon pontosan adott középre, Adama Traoré pedig a védőket megelőzve, öt méterről biztosan a kapuba lőtt, 2-0.

Laidouni, Traoré és Mmaee újabb látványos kombinációja után a marokkói lőtt, kicsit könnyelműen és nem elég erővel. Óriási helyzet volt.

Kicsit fura a helyzet. Eltelt az első félidő, 2-0-ra vezet a Ferencváros. Ez egy kupapárbajban, 45 perc után jó eredmény. Mégis az az ember érzése, lehetne több, ennyi idő alatt is eldőlhetett volna az egyébként 180 perces csata.

A második játékrész harmadik percében Ryan Mmaee ziccerbe hozta Tokmacot, az ő lövését még védte Mannus, de Hoare a kipattanő labdát éppen Adama Traoré elé rúgta, neki meg ez nem volt embertpróbáló feladat, 3-0.

Ryan Mmaee mintha ma el lenne átkozva. Előbb Tokmaccal közös akcióját védte a kapus, majd közelről a kapu fölé rúgta Traoré labdáját.

Hármat cserélt a Shamrock, számukra főleg szokatlanul nagy a meleg.

Auzqui és Ryan Mmaee befejezte mára, Marquinhos és Franck Boli beállt.

Besic jól játszott, csokat dolgozott, az utolsó 20 percre Vécsei váltja.

Újabb ziccer, Boli Marquinhost hozta helyzetbe, de a brazil gyengén lőtt.

Boli a 93. percben 15 méterről lőtt, Mannus szépen védett. A szöglet után Eldar Civic kappásból lőttt 18-19-ről, a kapus csak későn látta meg a labdát, nem tudott hárítani, 4-0.

Ha a futballisták olyan lelkesedéssel végigjátszották volna a meccset, mint ahogyan a közönség szurkolt, hat-hétgólos különbség lett volna a vége. Így is nyert a Fradi 4-0-ra, ahogyan mondani-írni szokták, megnyugtató előnnyel várja a visszavágót.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×