eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nikolics Nemanja (k) csapattársaival ünnepel, miután megszerezte a csapat harmadik gólját a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében játszott Bulgária-Magyarország mérkőzésen Szófiában 2020. október 8-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött, így már csak egy mérkőzést kell nyernie az Eb-részvételért.
Nyitókép: MTI/AP/Anton Uzunov

Hirtelen szerződött Nikolics Nemanja egy török kis csapathoz

Ráadásul két hónapja csak privát edzéseket végez. Papírjai elvileg rendben vannak, hétfőn már játszhatna is.

Nikolics Nemanja a nyáron szerette volna alaposan megfontolni klubváltását, végül mégis hirtelen kellett döntést hoznia, amikor hét közben a török másodosztályban újonc Pendikspor labdarúgócsapatához igazolt.

A 42-szeres magyar válogatott támadó a közmédiának elmondta: alighanem több embert meglepett a döntésével. A Mol Fehérvárt elhagyó futballista kiemelte: a nyáron sokat mérlegelt a folytatást illetően, mert nem akarta elsietni a végső döntést. Hozzátette: 34 és fél évesen előbb meg akarta várni, milyen lehetőségei vannak. Ennek következtében "több ajánlat került az asztalra", abból válogattak menedzserével, ő pedig több edzővel, sportigazgatóval egyeztetett. Az augusztus eleje azonban "csendes" volt, nem konkretizálódott semmi, miközben a napok meg teltek, múltak.

"Az ügynököm aztán Ugrai Rolanddal volt Isztambulban, amikor aláírtak a Pendiksporhoz, és akkor azzal hívott fel, hogy befutott egy másik ajánlat, méghozzá ettől a csapattól. Nekem is hirtelen volt a dolog, nem tudtam sokat gondolkodni, gyorsan bele kellett vágjak valamibe" - mondta. Hozzátette: új klubjának rutinos a kerete, a legtöbb játékos jelentős élvonalbeli és/vagy másodosztálybeli tapasztalattal is rendelkezik.

"Mindig is szerettem a kihívásokat, számomra pedig ez egy jó kihívás: vagyunk-e annyira ambiciózusak, hogy megcélozzuk a feljutást az élvonalba" - nyilatkozta.

Kiemelte: biztosan nem lesz egyszerű ezt véghezvinni, az elnök két-három évet adott ennek teljesítésére.

Nikolics közölte: a török másodosztály küzdelmei hét végén kezdődnek, csapata hétfőn lép pályára először. Tudomása szerint a papírjai rendben vannak, ha az edző úgy gondolja, akár már játszhatna is. Kiemelte: minden tőle telhetőt elkövet majd, hogy a legjobbját nyújtsa, viszont eddig az idő rövidsége miatt csupán kétszer edzhetett a csapattal, és bár egészséges, fizikailag rendben érzi magát, az előző két hónapban kizárólag egyéni edzéseket végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×