eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A ferencvárosi Vécsei Bálint (j) és Spandler Csaba, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A hosszabbításban gyűjtötte be a három pontot a Ferencváros - eredmények, tabella

A címvédő a hazai pályán a mérkőzés végén szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi zárásán.

A felcsútiak, akiket századik alkalommal irányított Hornyák Zsolt vezetőedző az élvonalban, továbbra is nyeretlenek a zöld-fehérek otthonában.

A címvédő zöld-fehérek kezdtek jobban, egyértelműen irányították a játékot, eleinte mégis a vendégek voltak veszélyesebbek, mert gyors ellentámadásaik több zavart okoztak. Az idő múlásával a játék képe csak annyiban változott, hogy a felcsútiak már ritkábban jutottak el a hazai kapuig, míg a Ferencváros hiába futballozott fölényben, a szünetig nem tudott előnybe kerülni.

A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, de fölényük meddő volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző hármas cserével és szerkezetváltással próbálta frissíteni a csapatát, amelyet eleinte ez inkább megzavart, ugyanis a meccs egyik legnagyobb helyzetét Mezghrani hagyta ki. A Ferencváros hiába játszott fölényben, nagy helyzete nem volt, eközben a Puskás Akadémia büntetőhöz jutott, de Favorov azt a keresztlécre vágta. A hajrában sikerült igazán veszélyeztetnie a végig fölényben futballozó FTC-nek, ugyanis Thelander fejese a keresztléc tetejére pattant, de aztán Zachariassen már betalált fejjel, így a veszélyesebben játszó PAFC végül pont nélkül távozott a Groupama Arénából.

Az előző idényben negyedik MOL Fehérvár FC 2-0-s vereséget szenvedett vasárnap a Paks vendégeként.

Az első félidőben a hivatalos statisztika szerint többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, amely ennek ellenére hátránnyal vonult szünetre, mivel a paksiak a kevés lehetőségük közül az egyikből betaláltak a rivális kapujába.

Fordulás után nagyon hamar megduplázta az előnyét a hazai együttes kihasználva a fehérvári védelem bizonytalankodását. A folytatásban több nagy helyzete is volt a vendégeknek, de a paksi kapus számos alkalommal bravúrral hárított, így a tolnaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

További vasárnapi eredmény:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2

Szombaton játszották:
Kecskeméti TE-Vasas FC 0-0
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Pénteken játszották:
Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1

A tabella

1. Paksi FC 1 1 - - 2-0 3 pont

2. Ferencvárosi TC 1 1 - - 1-0 3

ZTE FC 1 1 - - 1-0 3

4. Debreceni VSC 1 - 1 - 2-2 1

Kisvárda Master Good 1 - 1 - 2-2 1

6. Mezkövesd Zsóry FC 1 - 1 - 1-1 1

Újpest FC 1 - 1 - 1-1 1

8. Vasas FC 1 - 1 - 0-0 1

Kecskeméti TE 1 - 1 - 0-0 1

10. Budapest Honvéd 1 - - 1 0-1 0

Puskás Akadémia FC 1 - - 1 0-1 0

12. MOL Fehérvár FC 1 - - 1 0-2 0

A 2. forduló programja

augusztus 5., péntek:

Vasas FC-Paksi FC 20.00

augusztus 6., szombat:

Debreceni VSC-Kecskeméti TE 20.00

augusztus 7., vasárnap:

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 17.45

MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 20.00

A szombatra kiírt ZTE FC-Ferencvárosi TC elhalasztották.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×