eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Slovan–FTC – Szlovák belügyminiszter: a stadion nem szorító

Szerdán rendezik a szlovák fővárosban a Slovan–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját. Óriási készülődés előzi meg a kockázatosnak nyilvánított találkozót.

A hazai csapat marketingigazgatója telt házat vár, és felszólította a Slovan szurkolóit, hogy a meccsen ne az ellenféllel foglalkozzanak, hanem támogassák a csapatukat. Roman Mikulec szlovák belügyminiszter is arra kéri a szurkolókat, ne keverjék össze a focistadiont a szorítóval.

Múlt héten szerdán a Ferencváros odahaza 2–1-es vereséget szenvedett a szlovák bajnoktól, a Slovantól a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A budapesti Groupama Arénába pillanatok elfogytak a meccsbelépők, a pozsonyi visszavágóra viszont lassabban keltek el a jegyek. Tomáš Straka, a Slovan marketingigazgatója ennek ellenére bizakodó. Egy nappal a találkozó előtt úgy tájékoztatott,

a rendelkezésre álló 21 500 jegyből több mint 20 500-at értékesítettek,

így valószínűleg megtelik a szlovák bajnoknak otthont adó Téglamezei Stadion.

A klub magyarázata szerint azért nem adták el még az összes belépőjegyet, mert zárt körű volt a jegyértékesítés. Az indoklás szerint ezzel akarták élét venni annak, hogy megismétlődjenek a 30 évvel ezelőtti események, amikor több ezer Fradi-drukker özönlötte el a hazai szektorokat a szlovák fővárosban. A sajtótájékoztatón

Tomáš Straka arról már nem beszélt, hogy 1992-ben a szlovák rohamrendőrök gumibottal ütlegelték a magyar szurkolókat.

Azt viszont közölte, hogy maximális biztonsági intézkedésekkel, valamint egész stadiont lefedő koreográfiával készülnek.

Az égszínkék klub vezetősége felszólította a saját drukkereit, hogy ne az ellenféllel foglalkozzanak szerda este, hanem szurkoljanak a saját csapatuknak. „Arra kérjük a szurkolóinkat, hogy ne üljenek fel a provokációnak ezen a fontos meccsen. Tartózkodjanak a nacionalista énekektől, és ne próbáljanak sértő transzparenseket bevinni a stadionba. Ne dobjanak semmit a játéktérre, mert minden ilyen akció, beleértve az ellenfél sértegetését, a stadion bezárását vonhatja maga után a következő európai mérkőzésre” – szólították fel sajátjaikat a pozsonyiak.

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter is arra kéri a szurkolókat, ne keverjék össze a labdarúgó-mérkőzést a szorítóval és az adrenalinsportokkal. Felszólította az embereket, tartsák tiszteletben a korlátozásokat. Emlékeztetett arra, hogy

a mérkőzést kockázatosnak minősítette a rendőrség, mivel a találkozó előtt és alatt is a közrend megzavarására kerülhet sor,

és gondok adódhatnak a közlekedéssel. A rendőrség figyelmeztetett, ha rendbontás lesz, lépni fog, és minden jogi eszközt igénybe fog venni, ha a két klub szurkolói akadályoznák a közlekedést.

A Ferencváros szurkolóinak érkezését az állami és a városi rendőrség, valamint a szervezők közösen koordinálják. Pozsony-Újváros önkormányzata alkoholtilalmat vezet be a Téglamezei Stadion környékén, ez a mérkőzés előtt és utána is érvényben lesz.

A Ferencváros minden vendégjegyet értékesített a visszavágóra, a szurkolók a hírek szerint 800 fős különvonattal érkeznek a szlovák fővárosba.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×