eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának startja után a spielbergi pályán  2022. július 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Hungaroring: ez a Ferrari utolsó esélye

Ha meg akarja törni a Red Bull dominanciáját és még célba veszi az idei világbajnoki címet. Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője szerint a magyar pályát nagyon szerető Lewis Hamiltontól is jó eredmény várható a hétvégén.

Legfeljebb akkor őrizheti meg világbajnoki esélyeit a Ferrari, ha vasárnap a Formula–1-es Magyar Nagydíjon kettős győzelmet arat – mondta kérdésünkre Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Kritikus helyzetbe került a Ferrari a Francia Nagydíjon, Charles Leclerc kiesése után már

63 pontos hátrányba került a címvédő és éllovas, Franciaországban is győztes Max Verstappennel szemben,

míg a konstruktőröknél már 82 pont a Red Bull előnye.

Matematikailag még bőven fordulhatna a kocka, de Vámosi Péter szerint az sem feltétlenül túloz, aki kicsivel a féltáv után lefutott világbajnoki küzdelemről beszél.

„Úgy nem lehet bajnokságot nyerni, hogy hol a csapat hibázik óriásit, hol meg a versenyző.

Bár utóbbit az aktuális helyzetben azért nem tenném száz százalékban felelőssé” – mondta a szakértő.

Ellenpontként felhívta a figyelmet arra, hogy Max Verstappenék a szezon kezdetén mutatott bukdácsolás után töretlenül mennek előre, a kocsijuknak nem fekvő pályákon is képesek nyerni. Szerinte extra motivációt jelent a Red Bullnak, hogy a tavalyi bajnoki címük sokak szemében necces.

A szakíró úgy látja, a konstruktőri pontverseny harmadik helyén álló Mercedes továbbra is legfeljebb egy futamgyőzelemben bizakodhat, akár már most vasárnap a Hungaroringen, Lewis Hamilton egyik kedvenc versenyhelyszínén.

„Továbbra is jelentős a lemaradásuk, idén már arról kell az ő esetükben beszélni, hogy egyáltalán képesek lesznek-e mondjuk oly módon nyerni, mint 2013-ban pont a Hungaroringen tette azt Lewis Hamilton: abszolút váratlan helyzetben olyan pályán, ahol nem kell motorerő, csak vezetni kell tudni” – mondta.

Vámosi Péter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a mogyoródi pályán a Ferrari a fő esélyes.

„Az első két helyet ki kell bérelniük gyakorlatilag már a szabadedzésektől fogva. Itt az a nagy kérdés, hogy ebbe mennyire tud belezavarni a Mercedes, és itt inkább Hamiltonra gondolok, mert valamiért ő a kezdetek, tehát 2007 óta nagyon érzi és szereti a magyar pályát, a második legtöbbször itt nyert” – mondta a Forma–1-es szakíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×