eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - MARCH 15: Cristiano Ronaldo of Manchester United during the UEFA Champions League  match between Manchester United v Atletico Madrid at the Old Trafford on March 15, 2022 in Manchester United Kingdom (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

A szupersztár, akit senki nem akar

Cristiano Ronaldo sorsa még mindig bizonytalan. Jelenlegi csapatánál a portugál kiválóság már nem lát perspektívát. Ügynöke a hírek szerint szakadatlanul szondázza a piacot, de a 37 esztendős játékos egyelőre senkinek nem kell.

Pedig mostani edzője, Eric ten Hag híres arról, hogy tudja kezelni az idősebb labdarúgókat. Az Ajax korábbi trénere annak idején az akkor 34 esztendős, korábbi holland válogatott Klaus-Jan Huntelaarnak adott még egyszer esélyt, amit a játékos három szezonban 45 góllal hálált meg.

Cristiano Ronaldo azonban Der Spiegel által idézett szakértők szerint jóval bonyolultabb eset. Ennek oka pedig a játékos egyénisége.

Pedig a portugál megszerzése csaknem két évtizeden keresztül szinte minden tekintélyes klub álma volt. Tudták róla, hogy nem feltétlenül könnyen kezelhető, a pályán gyakran öntörvényű, de amit ott előad, az maga a művészet. Mindez a gólok lélegzetelállító kvótájával párosult, átlagban mérkőzésekként legalább eggyel. A Realban volt a legeredményesebb, 450 találatig jutott 438 tétmeccsen, a Manchester Unitedben és a Juventusban is száz fölé jutott.

A legutóbbi szezonban Ronaldo 18 gólt szerzett a Premier League-ben, de csapata, a Manchester United csak a hatodik lett, és a következő szezonban számára az Európa-liga marad.

Ez pedig számára egyfajta felségsértéssel egyenlő.

Ügynöke, Jorge Mendes ezért törekedett arra, hogy kliense számára új kihívást biztosítson. A hírek szerint a Paris Saint-Germainnél, a Chelsea-nél, a Bayern Münchennél, sőt az FC Barcelonánál is próbálkozott, de nyitott kapukra egyelőre sehol nem talált.

Oliver Kahn, a Bayern München ügyvezető igazgatója cáfolt minden olyan híresztelést, amely szerint Ronaldo a klubot elhagyó Robert Lewandowski pótlásaként jöhet szóba.

"Nem hiszem azt, hogy Ronaldo illene a klub fuilozófiájába" -

fogalmazott a korábbi kiváló kapus.

Az idézett szakértők szerint annak a klubnak, amelyik egy 37 éves Ronaldót szerződtetni kíván, tisztában kell lennie azzal, hogy a csapat játékát messzemenően hozzá igazítsa. Ő ugyanis már nincs abban a korban, hogy játékával maga alkalmazkodjon.

Góljait az új szezonban is vélhetően megbízhatóan szállítaná, ha társai megfelelően kiszolgálják őt. De csak akkor.

Azaz marad a Manchester United? Eric ten Hag ezzel kapcsolatban legutóbb csak annyit mondott, hogy a mostani szezont is:Christianóval tervezik.

"Ő része terveinknek, és nem kívánjuk eladni" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×