eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Juraj Kucka, a szlovák csapat játékosa (j) és a ferencvárosi Stjepan Loncar a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án. A Ferencváros 2-1-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hátrányba került a Ferencváros a Slovan ellen a Groupama Arénában

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Slovantól a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének második selejtezőkörében a Groupama Arénában. Visszavágó egy hét múlva.

A mérkőzés előtt igen feszült hangulat uralkodott a stadion környékén, a rendőrségnek könnygázt is be kellett vetnie, amikor a Slovan csapatbusza begördült a Groupama Arénához. A lelátók már jóval a kezdés előtt megteltek. Az összetartozást kifejező Nélküled című dal eléneklése után felzúgott a Ria, Ria, Hungária rigmus, majd a szlovákokat szidták a drukkerek.

A kezdés előtt a hazai szurkolótábor élőképet mutatott be, amelyen a magyar zászlóra fekete betűkkel írták, hogy "nem felejtünk", a trikolor alatt pedig az 1992-es évszám volt olvasható, amely a két csapat harminc évvel ezelőtti, botrányos pozsonyi meccsére utalt.

A vendégdrukkerek bevonulásukat követően provokálták a szomszédos szektor hazai szimpatizánsait, a kerítésre másztak és szóváltásba keveredtek a biztonságiakkal, ezért néhány perccel később készenléti rendőrök vonultak a két szektort elválasztó kerítés mindkét oldalához.

A pályán kevésbé volt érezhető a feszültség, az első perctől kezdve kifejezetten lüktető volt a játék, az első helyzet a magyar bajnok előtt adódott, de Laidouni közelről célt tévesztett. Nem sokat késett a válasz, ugyanis Weiss szabadrúgását nagy bravúrral hárította Dibusz, a kipattanónál azonban már tehetetlen lett volna, viszont Medvedev a jószerivel üresen tátongó kapu mellé gurított. Eközben a lelátón a szlovákok által begyújtott pirotechnikai eszközök okoztak riadalmat és persze füstöt is.

A kezdeti nagy rohanás után a Ferencváros került fölénybe, amit Zachariassen kapufára fejelt labdája is jelzett, de a vendégkapusnak is volt nagy védése később. A kölcsönös lelátói utálkozás először a 30. percben ragadt át a játékosokra, amikor többen összeakaszkodtak, a játékvezető ivószünettel próbálta megfékezni az indulatokat. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, ebben a periódusban a Slovan hálóőre egy újabb bravúrral őrizte meg kapuját a góltól, így a csapatok 0-0-val vonultak az öltözőbe.

A második félidőt a Ferencváros szurkolótáborának piros, fehér és zöld görögtüzei vezették fel, miközben Magyarországot éltették a hazai szimpatizánsok. A folytatásban is a zöld-fehérek irányítottak, a szlovák bajnok erejéből csak a védekezésre futotta, viszont azt hatékonyan tette, igaz, ehhez kellettek a pontatlan ferencvárosi lövések is.

Az idő múlásával lendületét veszítette a hazai együttes, így játéka statikusabbá, fölénye pedig meddővé vált. Ennek ellenére éppen ebben a periódusban sikerült betalálnia az FTC-nek, amely egy bal oldalon végigvitt szép akció végén Zachariassen révén volt eredményes. A góltól ismét megélénkült a találkozó. A hajrában mindkét fél vezetett veszélyesnek ígérkező támadásokat, egy ilyenből a vendégek egyenlítettek. Ettől megzavarodott a magyar bajnok, amely egy hajszálpontos lövésből újabb gólt kapva hátrányból várhatja az idegenbeli visszavágót.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja:

A Ferencváros kezdő tizenegye: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Zachariassen – Tokmac, Boli, Traoré.

A Slovan: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan, Kucka, Kankava, Pauschek – Weiss – Saponjics.

Megtelt a Groupama Aréna, rengeteg szurkoló érkezett a mérkőzésre. A hírek szerint körülbelül hétszázan érkeztek Pozsonyból, őket az egyik kapu mögött, fent, jobbra helyezték el.

Dibusz Dénesé volt az első védés, Kankava lövését védte a kapus.Az első öt perc a vendégeké volt, újabb szabadrúgással jönnek, ezúttal 21 méterről. Weiss szabadrúgását Dibusz kiütötte, Medvedev óriási helyzetből a kapu mellé lőtt. Óriási ziccer volt.

A Slovan jó kezdése arra elég volt, hogya a Fradi nem merjen nekirohanni az ellenfélnek, nagyon óvatosan játszik a magyar bajnok.

A 10. percben Zachariassen – Civic beadása után – a jobb kapufa és a léc találkozására fejelte a labdát.

Nem olyan lendületes a mérkőzés, mint a Tobol elleni volt – erősebb az ellenfél.

Tokmacból eddig nem láttunk sokat, de a 21. percben látványos lövést küldött a jobb felső sarokra, Chovan szépen védte. Az elmúlt percekben a Ferencváros átvette a játék irányítását.

Megállt a játék, poharak repültek be, aztán néhány játékos is lökdösni kezdte egymást. A játékvezető a szöglet után ivószünetet rendelt el, nem feltétlenül azért, hogy lehűtse a kedélyeket – de azért frissítettek a játékosok.

Traoré ágyúzását védte a szlovák kapus.

A Ferencváros valamivel többet birtokolta a labdát, de a tizenhatoson belül nem tudtak a csatárok helyzetbe kerülni, az egyébként jó távoli lövéseket pedig Chovan hárította.

Kis csúszással kezdődött a második félidő, a ferencvárosi hívek görögtűzzel fogadták a pályára visszatérő csapatokat.

Weiss lövését blokkolták a védők, de aztán ismét a Ferencváros kezdeményezett többet, igazi helyzet nélkül.

Traoré, majd Tokmac került ígéretes helyzetbe, de előbbi labdája nem talált embert, utóbbi pedig azégbe lőtte a labdát.

Traorét lecserélte az orosz vezetőedző, Loncar folytatja a játékot.

Samy Mmaee lőtt távolról, nem volt rossz, de Chovan jól lőtta, hogy a kapu mellé megy a labda.

Vezet a Ferencváros! A 70. percben végre sikerült betörni a labdával a tizenhatoson belülre, Tokmac jól adott középre, Boli elengedte a labdát, így Zachariassen a kapuba tudott lőni.

Általános cserék, mindkét oldalon kettő. A Fradiban Boli és Laidouni lement, Bassey és Mercier játszik a hátralévő bő 20 percben. A Slovan kélt cserét küldött be, az egyik a georgiai Csakvetadze, aki általában alapember. Idősebb Vladimir Weiss csatárokkal frisíített.

Ebben a félidőben is tartanak ivószünetet.

A 80. percben egy előreívelés után Kasia megelőzte a védőjét, s közelről, fejjel, kiegyenlített, 1-1

Öt perccel később egy újabb Slovan-akció zárult góllal, Barszegjan látványosan tekerte a labdát a jobbösszekötő helyéről a labdát a kapu jobb oldalába, 1-2.

Az utolsó percekben még kettőt cseréltek a vendégek, Holman Dávid is pályára került.

A záró pillanatokban Civic nagy lövése a kapufáról jött ki, a kapus már verve volt.

De ez a vége, a Slovan 2-1-re nyert a Groupama Arénában, így előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×