eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Juraj Kucka, a szlovák csapat játékosa (j) és a ferencvárosi Stjepan Loncar a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án. A Ferencváros 2-1-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hátrányba került a Ferencváros a Slovan ellen a Groupama Arénában

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Slovantól a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének második selejtezőkörében a Groupama Arénában. Visszavágó egy hét múlva.

A mérkőzés előtt igen feszült hangulat uralkodott a stadion környékén, a rendőrségnek könnygázt is be kellett vetnie, amikor a Slovan csapatbusza begördült a Groupama Arénához. A lelátók már jóval a kezdés előtt megteltek. Az összetartozást kifejező Nélküled című dal eléneklése után felzúgott a Ria, Ria, Hungária rigmus, majd a szlovákokat szidták a drukkerek.

A kezdés előtt a hazai szurkolótábor élőképet mutatott be, amelyen a magyar zászlóra fekete betűkkel írták, hogy "nem felejtünk", a trikolor alatt pedig az 1992-es évszám volt olvasható, amely a két csapat harminc évvel ezelőtti, botrányos pozsonyi meccsére utalt.

A vendégdrukkerek bevonulásukat követően provokálták a szomszédos szektor hazai szimpatizánsait, a kerítésre másztak és szóváltásba keveredtek a biztonságiakkal, ezért néhány perccel később készenléti rendőrök vonultak a két szektort elválasztó kerítés mindkét oldalához.

A pályán kevésbé volt érezhető a feszültség, az első perctől kezdve kifejezetten lüktető volt a játék, az első helyzet a magyar bajnok előtt adódott, de Laidouni közelről célt tévesztett. Nem sokat késett a válasz, ugyanis Weiss szabadrúgását nagy bravúrral hárította Dibusz, a kipattanónál azonban már tehetetlen lett volna, viszont Medvedev a jószerivel üresen tátongó kapu mellé gurított. Eközben a lelátón a szlovákok által begyújtott pirotechnikai eszközök okoztak riadalmat és persze füstöt is.

A kezdeti nagy rohanás után a Ferencváros került fölénybe, amit Zachariassen kapufára fejelt labdája is jelzett, de a vendégkapusnak is volt nagy védése később. A kölcsönös lelátói utálkozás először a 30. percben ragadt át a játékosokra, amikor többen összeakaszkodtak, a játékvezető ivószünettel próbálta megfékezni az indulatokat. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, ebben a periódusban a Slovan hálóőre egy újabb bravúrral őrizte meg kapuját a góltól, így a csapatok 0-0-val vonultak az öltözőbe.

A második félidőt a Ferencváros szurkolótáborának piros, fehér és zöld görögtüzei vezették fel, miközben Magyarországot éltették a hazai szimpatizánsok. A folytatásban is a zöld-fehérek irányítottak, a szlovák bajnok erejéből csak a védekezésre futotta, viszont azt hatékonyan tette, igaz, ehhez kellettek a pontatlan ferencvárosi lövések is.

Az idő múlásával lendületét veszítette a hazai együttes, így játéka statikusabbá, fölénye pedig meddővé vált. Ennek ellenére éppen ebben a periódusban sikerült betalálnia az FTC-nek, amely egy bal oldalon végigvitt szép akció végén Zachariassen révén volt eredményes. A góltól ismét megélénkült a találkozó. A hajrában mindkét fél vezetett veszélyesnek ígérkező támadásokat, egy ilyenből a vendégek egyenlítettek. Ettől megzavarodott a magyar bajnok, amely egy hajszálpontos lövésből újabb gólt kapva hátrányból várhatja az idegenbeli visszavágót.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja:

A Ferencváros kezdő tizenegye: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Zachariassen – Tokmac, Boli, Traoré.

A Slovan: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan, Kucka, Kankava, Pauschek – Weiss – Saponjics.

Megtelt a Groupama Aréna, rengeteg szurkoló érkezett a mérkőzésre. A hírek szerint körülbelül hétszázan érkeztek Pozsonyból, őket az egyik kapu mögött, fent, jobbra helyezték el.

Dibusz Dénesé volt az első védés, Kankava lövését védte a kapus.Az első öt perc a vendégeké volt, újabb szabadrúgással jönnek, ezúttal 21 méterről. Weiss szabadrúgását Dibusz kiütötte, Medvedev óriási helyzetből a kapu mellé lőtt. Óriási ziccer volt.

A Slovan jó kezdése arra elég volt, hogya a Fradi nem merjen nekirohanni az ellenfélnek, nagyon óvatosan játszik a magyar bajnok.

A 10. percben Zachariassen – Civic beadása után – a jobb kapufa és a léc találkozására fejelte a labdát.

Nem olyan lendületes a mérkőzés, mint a Tobol elleni volt – erősebb az ellenfél.

Tokmacból eddig nem láttunk sokat, de a 21. percben látványos lövést küldött a jobb felső sarokra, Chovan szépen védte. Az elmúlt percekben a Ferencváros átvette a játék irányítását.

Megállt a játék, poharak repültek be, aztán néhány játékos is lökdösni kezdte egymást. A játékvezető a szöglet után ivószünetet rendelt el, nem feltétlenül azért, hogy lehűtse a kedélyeket – de azért frissítettek a játékosok.

Traoré ágyúzását védte a szlovák kapus.

A Ferencváros valamivel többet birtokolta a labdát, de a tizenhatoson belül nem tudtak a csatárok helyzetbe kerülni, az egyébként jó távoli lövéseket pedig Chovan hárította.

Kis csúszással kezdődött a második félidő, a ferencvárosi hívek görögtűzzel fogadták a pályára visszatérő csapatokat.

Weiss lövését blokkolták a védők, de aztán ismét a Ferencváros kezdeményezett többet, igazi helyzet nélkül.

Traoré, majd Tokmac került ígéretes helyzetbe, de előbbi labdája nem talált embert, utóbbi pedig azégbe lőtte a labdát.

Traorét lecserélte az orosz vezetőedző, Loncar folytatja a játékot.

Samy Mmaee lőtt távolról, nem volt rossz, de Chovan jól lőtta, hogy a kapu mellé megy a labda.

Vezet a Ferencváros! A 70. percben végre sikerült betörni a labdával a tizenhatoson belülre, Tokmac jól adott középre, Boli elengedte a labdát, így Zachariassen a kapuba tudott lőni.

Általános cserék, mindkét oldalon kettő. A Fradiban Boli és Laidouni lement, Bassey és Mercier játszik a hátralévő bő 20 percben. A Slovan kélt cserét küldött be, az egyik a georgiai Csakvetadze, aki általában alapember. Idősebb Vladimir Weiss csatárokkal frisíített.

Ebben a félidőben is tartanak ivószünetet.

A 80. percben egy előreívelés után Kasia megelőzte a védőjét, s közelről, fejjel, kiegyenlített, 1-1

Öt perccel később egy újabb Slovan-akció zárult góllal, Barszegjan látványosan tekerte a labdát a jobbösszekötő helyéről a labdát a kapu jobb oldalába, 1-2.

Az utolsó percekben még kettőt cseréltek a vendégek, Holman Dávid is pályára került.

A záró pillanatokban Civic nagy lövése a kapufáról jött ki, a kapus már verve volt.

De ez a vége, a Slovan 2-1-re nyert a Groupama Arénában, így előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×