eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A kínai Csou Kuan-jü sérült Alfa Romeóját felemelik a helyszínről, miután bukott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2022. július 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Nincs vége, jön az újabb szabályváltozás a Forma–1-ben

A Nemzetközi Automobil Szövetség 2023-ban új szabályokat vezet be az autók pattogásának csökkentése érdekében.

Az FIA szeretné, ha a következő Forma-1-es idény már nem a delfinezés jelenségéről szólna, új szabályokat is bevezetnek az autók pattogásának csökkentése érdekében – írja a vezess.hu.

A szövetség egyúttal megerősítette, hogy a Belga Nagydíjon már életbe lép az új technikai direktíva, amelynek értelmében nem csak az autók pattogásának mértékét limitálják, szigorúbban ellenőrzik majd a padlólemezeket is. Elképzelhető, hogy emiatt a Red Bullnak és a Ferrarinak is módosítania kell majd az autóján.

Jövőre további változtatások jönnek: a padlólemezek sarkait megemelik 25 milliméterrel, illetve a padlólemez alatti diffúzor kivezetésének is feljebb kell kerülnie. Még szigorúbban ellenőrzik majd a padlólemezek hajlékonyságát, illetve kötelezővé tesznek egy új szenzort, amellyel az eddiginél is pontosabban lehet mérni az aerodinamikai áramlatokat.

Csou Kuan-jü silverstone-i balesete után a bukókeretekre vonatkozó szabályokat is felülvizsgálják és szigorítják.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×