eur:
387.8
usd:
358.2
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Antenna Hungária

A vizes-vb-n bizonyított az Antenna Hungária is

A 326 órányi televíziós közvetítés 192 országba jutott el, a streamingszolgáltatás is folyamatos volt – közölte a társaság.

Az Antenna Hungária Zrt. 326 órán át közvetítette hiba nélkül, magas minőségben a Budapesten rendezett FINA világbajnokságot, a rendkívül rövid felkészülési idő, a váratlan események, többszöri áramkimaradás és viharok ellenére is – közölte a távközlési cég. Az öt sportágat (úszás, vízilabda, nyíltvízi úszás, műugrás, műúszás) felvonultató vizes-vb versenyeit hét helyszínen 130 ezer néző láthatta élőben, az eseményekről 192 országba juttatta el a felvételeket az Antenna Hungária.

„Hálásak vagyunk az Antenna Hungáriának, hogy a rendkívül rövid felkészülési idő ellenére magas színvonalon, hiba nélkül közvetítette a 19. FINA világbajnokságot, 192 ország nézőihez eljuttatva a vb-t, egyszersmind jó hírünket – hangsúlyozta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a 19. FINA világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. – Történelmet írtunk a mindössze négy hónap alatt megrendezett, közel kétszáz ország ötezer képviselőjével lezajlott vizes-vb megrendezésével. Túlzás nélkül kijelenthetjük, amit a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke is elmondott, hogy ez volt minden idők legjobb világbajnoksága, amelynek sikeréhez az Antenna Hungária is hozzájárult.”

„Tizennyolc kilométernyi kamerakábelt húztunk ki, összesen 171 kamerával, többféle víz alatti speciális eszközzel, drónokkal és spider kameramozgató berendezésekkel dolgoztunk annak érdekében, hogy a nézők minél több részletet láthassanak. A 2017-es vizes-vb tapasztalatait is kamatoztatva sikerült megszervezni az esemény teljes televíziós közvetítését, amelyen a több mint 350 munkatársunk szakértelmének, lelkesedésének és kitartó munkájának köszönhetően bravúrosan teljesített az Antenna Hungária” – mondta Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Forrás: Antenna Hungária
Forrás: Antenna Hungária

Az Antenna Hungária feladatai nem csupán a televíziós közvetítések lebonyolításában merültek ki, a cég host broadcasterként építette ki a rendezvény lebonyolításához szükséges International Broadcast Centert (IBC), valamint hét helyszínen Technical Operation Centert (TOC) is létrehozott. Ezen felül a távközlési vállalat biztosította a helyszínre látogató kéttucatnyi médiatársaság technikai igényeit, 31 kommentátori állást épített ki és 53, interjúk elkészítésére használható, úgynevezett mixed zone-t alakított ki.

Az Antenna Hungária több mint 120 fős saját stábbal, és tíz alvállalkozó bevonásával biztosította a rendezvény számára a telekommunikációs, és az IT-szolgáltatásokat. A helyszínek között nagykapacitású privát adatkapcsolati hálózatot alakított ki a távközlési vállalat, amely a teljes adatátvitelt biztosította az egyes versenyhelyszínek között, valamint kiépített egy, kifejezetten az eseményre dedikált IT- és távközlési management központot is.

A közlemény szerint a budapesti FINA 2022-es világbajnokság közvetítési, telekommunikációs és IT szolgáltatásainak biztosítása megmutatta, hogy a 4iG Csoport tagvállalatai közötti szoros együttműködésnek milyen tényleges előnyei vannak. A vizes-vb technológiai hátterének biztosításában az Antenna Hungária Zrt. partnereként a HungaroDigitel működött közre, amely SNG műholdas jelátviteli szolgáltatást nyújtott a Lupa tónál a feladatok ellátására. A DIGI a margitszigeti helyszíneken látta el a rendszer-telepítési és -üzemeltetési feladatokat, két további helyszínen pedig az Invitech és az Antenna Hungária közösen nyújtott bérelt vonali szolgáltatást.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×