eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Chema Rodriguez, a magyar férfi kézilabda válogatott edzője a férfi kézilabda Eurokupa második fordulójában rendezett Horvátország - Magyarország mérkőzésen Eszéken 2020. november 7-én. Horvátország 31-27-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA

Férfi kézilabda-válogatott: hétbe kell kerülni a vb-n

Ez az olimpiai selejtezős helyek egyikét jelentené.

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a legjobb hét közé kerülés, vagyis az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzése a magyar férfi kézilabda-válogatott célja a januári lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságon.

"Szeretnénk úgy továbbjutni a csoportból, hogy közben a lehető legtöbb pontot vigyük magunkkal, ezzel fenntartva az esélyeinket" - idézi a spanyol edző keddi nyilatkozatát a magyar szövetség honlapja.

A szombati sorsoláson kiderült, hogy a magyar együttes a D csoportban, Kristianstadban január 12-én a Koreai Köztársasággal, 14-én Izlanddal, 16-án pedig Portugáliával találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A magyarok továbbjutás esetén a göteborgi csoportban Svédország, Uruguay, Brazília, illetve az Afrika-bajnokság ezüstérmese közül három csapattal játszanak. Onnan az első kettő jut a negyeddöntőbe.

"Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk, három európai csapat szerepel ebben a négyesben, és szinte ugyanaz a csoportbeosztásunk, mint az Európa-bajnokságon, csak éppen Hollandia helyett a Koreai köztársaság lesz az ellenfelünk" - mondta Rodríguez.

Izlanddal és Portugáliával a januári, részben hazai rendezésű kontinenstornán is azonos csoportban szerepeltek a magyarok a budapesti MVM Dome-ban. Az északi szigetország csapatától 31-30-ra kikaptak, a portugálokat pedig 31-30-re legyőzték.

"Mivel a célunk az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzése, azaz a legjobb hét közé kerülés, nagy feladat előtt állunk, mert

legalább 15, vagy még több csapat pályázik ugyanerre eséllyel"

- vélekedett a magyarok kapitánya. Hozzátette, a világbajnokságok eleve nagy presztízsű versenyek sok jó csapattal, a kvalifikációs vb-k pedig még inkább kiemelkednek, hiszen mindenki a legjobb hét közé szeretne jutni.

Rodríguez elárulta, októberben a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőin szerepel a magyar válogatott Litvánia, majd Georgia ellen.

"A cél nem csupán a négy pont megszerzése, hanem a vb-csapat alakítása. Lesz néhány napunk novemberben is, majd decemberben kezdődik a közvetlen vb-felkészülés, a torna előtt néhány edzőmeccsel" - fűzte hozzá.

A jövő évi lesz a 28. férfi világbajnokság és a 22., amelyen a magyar csapat is részt vesz. A magyarok legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. hely, legutóbb pedig - tavaly januárban, Egyiptomban - ötödik lett.

A január 11-29. között sorra kerülő világbajnokság győztese kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőn vehetnek részt.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×