eur:
394.45
usd:
369.74
bux:
65181.65
2024. április 19. péntek Emma
Kijev, 2018. május 26.Gareth Bale, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután második gólját szerzi a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a kijevi Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Távozik a Real Madrid sztárja

Gareth Bale a Los Angeles FC-ben folytatja.

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles FC színeiben folytatja pályafutását Gareth Bale, a walesi válogatott csatára.

A 32 éves játékos a közösségi médiában jelentette be, melyik csapathoz igazol. A szerződése egy évre szól és 18 hónappal meghosszabbítható. A csapattársa lesz többek között az olasz hátvéd, Giorgio Chiellini, aki szintén egy évre írt alá az LAFC-hez. Mindketten a nyári átigazolási időszak megnyitása után, július 7-én mutatkozhatnak be, vagyis másnap, a Los Angeles Galaxy elleni városi rangadón már ott lehetnek a pályán.

A Los Angeles FC jelenleg vezeti a tabellát az MLS nyugati főcsoportjában.

Bale 2007 és 2013 között a Tottenham Hotspurt erősítette, majd a Real Madrid igazolta le 100 millió euróért, így akkoriban a világ legdrágább futballistájának számított. A Bajnokok Ligáját ötször, a La Ligát háromszor nyerte meg, ám a 2020/21-es szezont kölcsönben ismét a Tottenhamnél töltötte. A 2014-es Király Kupa döntőben ő szerezte a győztes gólt a Barcelona ellen, a 2018-as BL-fináléban pedig kétszer is betalált a Liverpool kapujába.

Idén nyáron lejárt a szerződése a spanyol fővárosban, és médiaértesülések szerint befejezte volna a pályafutását, ám hazája válogatottja 1958 után ismét kijutott a világbajnokságra, amelyet novemberben és decemberben rendeznek Katarban, ezért egy idényt még vállal.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×