eur:
389.73
usd:
362.78
bux:
68042.48
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Concept - broken metal chain. Strong one with perfect muscles breaks the chain.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Történelmi tizenegyespárbaj döntött az angol Ligakupáról

Nem volt gól a Wembleyben 11 a 11 ellen.

A Liverpool nyerte az angol labdarúgó Ligakupát, amelynek vasárnapi döntőjében gól nélküli döntetlen után maratoni tizenegyespárbajban 11–10-re múlta felül a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea-t.

A londoni Wembley Stadionban 85 512 néző szurkolta végig az összecsapást, amelynek rendes játékidejében és a hosszabbításban sem született szabályos gól, a Liverpooltól egy, a Chelsea-től két találatot vettek el.

Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője - akinek Lőw Zsolt személyében magyar segítője van - egy perccel a vége előtt lecserélte kapusát, Édouard Mendyt, akinek a helyére Kepa Arrizabalagát küldte be.

A 11-es rúgások maratonira nyúltak, egyik kapus sem tudott hárítani, egészen az utolsó párig hibátlanok voltak a mezőnyjátékosok. Ekkor a két kapus következett, a Liverpoolnál az ír Caoimhín Kelleher betalált, Arrizabalaga azonban a lelátóra bombázta a labdát, így a Liverpool diadalmaskodott. Az Opta statisztikákkal foglalkozó cég szerint ez volt a leghosszabb 11-es párbaj két elsőosztályú angol csapat között.

A Liverpool 2012 után először, története során kilencedik alkalommal hódította el a trófeát.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×