eur:
393.1
usd:
367.27
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Ambros Martin, a győri csapat vezetőedzője (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája 11. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC és a dán Odense HB mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. január 23-án. A magyar csapat 27-26-ra győzött.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba

Izgalmas hajrában őrizte meg rekordhosszú veretlenségét a Győr

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 27-26-ra legyőzte a dán Odense HB csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, vasárnap.

Az ETO rekordot jelentő, immár 68 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta, csaknem négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban hatvan győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Az ötszörös BL-győztes magyar csapat keretéből ezúttal csak a francia Amandine Leynaud hiányzott.

Veronica Kristiansen vezérletével jól kezdett az ETO (6-3), amely a várakozásoknak megfelelően komoly ellenállásba ütközött. A dánok támadásban és védekezésben is frissebbek, pontosabbak voltak, egy 6-1-es sorozattal fordítottak, mert a hazaiak jó néhány akciót elrontottak, elsősorban a dél-koreai jobbátlövő, Ju Unhi gyengélkedett. Ambros Martín vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, ám csapata tíz percig nem talált a hálóba.

A folytatásban Silje Solberg bravúros védéseire alapozva, Estelle Nze Minko vezérletével egyenlített a Győr, amely végül egygólos hátrányban mehetett a szünetre (12-13).

A második félidőben is rendkívül taktikusan, kevés hibával kézilabdáztak a vendégek, de mivel Laura Glauser egyre jobban védett, az ETO-nak 7-6 után a 46. percben sikerült visszavennie a vezetést. Mie Höjlundot nem tudták tartani a házigazdák, így az Odense megint ellépett. A győriek az újabb egyenlítésüket követően többször is az üres kapuba lőhettek volna - mert az ellenfél létszámfölényes akciókkal próbálkozott -, de hibáztak.

Az utolsó perc 26-26-os állásról kezdődött, Linn Blohm húsz másodperccel a vége előtt gólt lőtt, az utolsó dán támadás végén Glauser bravúrral védett, így a hazaiak egy találattal nyertek.

Stine Oftedal és Estelle Nze Minko öt-öt góllal, Solberg és Glauser öt-öt védéssel járult hozzá a sikerhez. Mie Höjlund kilenc találattal zárt.

A két csapat hatodik egymás elleni BL-meccsén egy döntetlen mellett ötödször nyert az ETO.

A 11 győzelemmel álló győriek két hét múlva az orosz CSZKA Moszkva otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében. A hat sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező Ferencváros jövő szombaton a francia Brest Bretagne vendége lesz.

korábban:

A csoport: Team Esbjerg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-13)

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×