eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra edz a melbourne-i Rod Laver Teniszstadionban 2022. január 12-én.
Nyitókép: MTI/AAP/James Ross

Roland Garros: párizsi nem az oltatlan Novak Djokovicnak

Az új francia rendelkezések hatálya alól a szerb teniszező sem vonhatja ki magát, ha státusza oltatlan marad, nem játszhat ott sem. A szerb teniszező hazatért, Belgrádban sokan hősnek kijáró tisztelettel fogadták.

Épp csak kitoloncolták Ausztráliából, de máris gyűlnek az újabb viharfelhők Novak Djokovic feje fölött. A vasárnap elfogadott új francia vakcinatörvény értelmében csak az oltottak léphetnek be olyan területekre, mint kávézók, éttermek vagy mozik.

"A szabály egyszerű. Az oltási igazolványt a törvény kihirdetésétől kezdve azokban a létesítményekben is bevezetik, amelyek már eddig is az egészségügyi igazolvány hatálya alá tartoztak. Ez további értesítésig mindenkire vonatkozik majd, aki néző vagy hivatásos sportoló" – közölte a francia sportminisztérium.

A világelső teniszező nem vehet részt az év első Grand Slam-tornáján. A második a párizsi Roland Garros lesz a tavasszal, ha továbbra sem oltatja be magát a koronavírus ellen, akkor az ottani indulása – ugyancsak címvédőként – is veszélybe kerülhet.

Azt nem zárják ki a Reuters cikke szerint, hogy a tornáig változzon még a szabályozás, hiszen négy hónap van hátra addig, de a jelenlegi körülmények jelenleg ezek.

"Ami a Roland Garrost illeti, az a torna májusban lesz. A helyzet változhat addig, és reméljük, hogy kedvezőbb lesz. Majd meglátjuk, de nyilvánvalóan nem teszünk senkivel kivételt"

– szögezték le jó előre.

A szerb teniszező megérkezett Belgrádban, a reptéren rajongói várták ujjongással. "Te vagy a bajnokunk!", illetve "Szeretünk, Nole!" kiáltásokkal üdvözölték. Volt olyan szurkolója, aki élő legendának, királynak nevezte, egy hősnek, aki a "koronacirkusz" idején küzdött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×