eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A világelső szerb Novak Djokovic a földön fekve ünnepel, miután kilencedszer nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon Melbourne-ben 2021. február 21-én. Djokovic a döntőben 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet.
Nyitókép: MTI/AP/Hamish Blair

Újabb tenisztorna üzent Djokovicnak, egy szponzora is beszélni akar vele

Baj lehet még abból, ha fenntartja, hogy nem akar koronavírus elleni oltást.

Alig hogy hazaért Szerbiába, a francia Roland Garros kapcsán egyenesen az ország sportminisztere üzente meg neki, hogy a jelenlegi szabályok szerint csak oltottként vehetne majd részt a tavaszi tornán, ezt követően nem sokkal pedig Spanyolország is figyelmeztette arra, hogy az áprilisban rendezendő Madrid Openen való részvételhez is meg kell felelnie a szabályoknak.

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök támogatását fejezte ki Djokovic Ausztráliából történő deportálásával kapcsolatosan: úgy fogalmazott, teljes mértékben tiszteletben tartja azt. A jelenlegi spanyol szabályok szerint az országba látogatóknak oltási igazolványt kell felmutatniuk vagy igazolniuk kell, hogy a közelmúltban épültek fel koronavírusból, ellenkező esetben 72 óránként PCR-tesztet kell végeztetniük.

A nemzetközi sporteseményeken ezen felül is bevezethetnek extra óvintézkedéseket egy, a CNN-nek nyilatkozó magas rangú kormánytisztviselő szerint:

akár az is elképzelhető, hogy naponta tesztelik az oltatlanokat.

Djokovic egyik szponzora, a Lacoste pedig azt jelezte a szerb teniszezőnek, hogy szeretné vele átbeszélni, pontosan mi is történt az ausztrál vízum körül.

"Amint lehet, szeretnénk kapcsolatba lépni Novak Djokoviccsal, hogy áttekintsük a személye körül Ausztráliában történteket. Nagyszerű tornát kívánunk a rendezőknek, és köszönjük minden erőfeszítésüket, amelyet annak érdekében tettek, hogy játékosok, dolgozók és nézők számára is jó körülmények közt folyhasson az esemény" - fogalmaztak.

A sportoló szponzorai a vízumvita kezdete óta nem igazán szólaltak meg: a Peugeot hétfőn sem kívánta az eseményeket kommentálni, az Hublot és az Asics pedig egyelőre nem válaszoltak a megkeresésekre. A Lacoste 1933-ban alapított márka, melyet a hétszeres Grand Slam-győztes René Lacoste hozott létre.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×