eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A brazil Neymar (b) és Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin játékosa tapsol a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában játszott Club Brugge - Paris Saint-Germain mérkőzésen a bruges-i Jan Breydel Stadionban 2021. szeptember 15-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A Paris Saint-Germain-ben először volt kezdő a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Mbappé szerint meg kell osztozni a tortán

Miközben Leonardo, a PSG brazil sportigazgatója – futballistaként 1994 világbajnoka – azzal vádolja a Real Madridot, hogy Kylian Mbappé ügyében nem tiszteli eléggé a Paris Saint-Germaint, elégedetlenkedik a francia csatár is. Igaz, ő két csatártársát kritizálta.

Kylian Mbappé úgy gondolja, a PSG csak akkor lehet sikeres, ha ő, Lionel Messi és Neymar együttműködik. Korábban is kritizálta már Neymart, mert szerinte a brazil nem passzol neki eleget.

„Ha három ilyen csatár együtt játszik, meg kell osztozni a tortán, hogy mindhárman ehessenek" - mondta Mbappe az RMC Sportnak. – „Nem mondhatod, hogy az egyiknek adsz, a másiknak nem.”

„Okosnak kell lenni. Mindig lesznek nehéz pillanatok, de mindhármunk közös érdeke az, hogy a PSG nyerjen."

A 22 éves világbajnok beszélt a közte és Neymar közötti incidensről, de már igyekezett elvenni az élét.

„Néha előfordul az ilyesmi – mondta Mbappé. –Többet kellett volna gondolkodnom, de nem bánom. Kívülről furcsának tűnhet, de mi belülről tudjuk, hogyan működnek ezek a dolgok.”

„Nagyon tisztelem Neymart, játékosként és emberként egyaránt. Rengeteg a kamera, sok minden nyilvánosságra kerül, de ez a futball, nincsenek problémáink."

Akadtak olyan hangok, amelyek szerint Mbappé nem örült Lionel Messi érkezésének. Szerinte ezek ostobaságok.

„Valójában nagyon könnyű Messivel játszani.

Nagyon tud futballozni, mindig tudja, mit kell tennie. Ha mindenkit ki kell cseleznie, megcsinálja, ha gólt kell szereznie, akkor azt is. Ha egy érintéssel kell játszania, akkor meg azt. Ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb."

A szabályok szerint Kylian Mbappé január elsejétől tárgyalhat az átigazolásáról más klubokkal, miután jövő nyáron lejár a szerződése. Szerinte nem biztos, hogy elhagyja a Parc des Princes-t.

„Egyet megtanultam – mondta. – Azt, hogy ami tegnap igaz volt, nem biztos, hogy ma is az, vagy holnap az lesz. Nyáron el akartam menni.

Hat hónappal ezelőtt nem tudtam, hogy el akarok menni. Nyáron döntöttem, de nem tudom, mit hoz a jövő. Azóta különben nem kerestek a hosszabbítással kapcsolatban.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×