eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ennyi meglepetés még egy hétvégén sem volt 2021-ben

Elképesztő eredményeket hozott a mögöttünk hagyott hétvége az európai csúcsfutballban. Az „áldozatok”? A Bayern München, a Real Madrid, a PSG, a Sevilla, az Ajax – a teljesség igénye nélkül.

A Bayern München az Allianz Arénában 2-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól. Ez volt az első vereség, amelyet Julian Nagelsmann irányításával elszenvedett a csapat, egyébként pedig 2019 novembere óta ez az első hazai veresége a Bundesligában. Az Eintrachttól több mint két évtizede, 2000 ősze óta nem kapott ki otthon.

Már nem százszázalékos a Paris Saint-Germain a francia Ligue 1-ben, miután 2-0-ra kikapott a Rennes-től. Fura meccs volt, amióta ilyen jellegű statisztikákat készítenek, még soha nem fordult elő, hogy a párizsi csapat ilyen sok lövésből (13) egyszer se találja el a kaput. Pedig játszott Messi, Neymar, Mbappé és Di María is. A PSG január 31. óta először kapott ki idegenbeli bajnoki mérkőzésen.

A Real Madrid is elveszítette bajnoki veretlenségét, mégpedig egy pocsék hét lezárásaként. Carlo Ancelotti együttese a BL-ben otthon a Sheriff Tiraspoltól, a La Ligában idegenben az Espanyoltól kapott ki 2–1-re.

Hosszú sorozatot zárt le a mérkőzés, mert

a Real Madrid 2020 novembere óta veretlen volt idegenbeli bajnoki mérkőzésein.

A 18 meccsből álló sorozat a leghosszabb a klub történetében, egy 1997-essel és egy 2016-ossal együtt. A csúcsjavítás nem sikerült.

A Sevilla beérhette volna pontszámban a La Liga élén álló Real Madrid, Atlético Madrid, Real Sociedad hármast, de kikapott az eddig nyeretlen Granadától. Így is a vesztett pontokat tekintve egyformán áll az első hárommal – de veresége nagy meglepetés.

Kikapott Hollandiában az Ajax, mégpedig hazai pályán, az Utrechttől. 2015. május 17. óta először fordult elő a holland élvonalban, hogy az amszterdami sztárcsapat és a Feyenoord is ugyanazon a napon kapjon ki a bajnokságban. (Ajax–Utrecht 0–1, Vitesse–Feyenoord 2–1) Az eredményt azt tudva is sokkolta az Ajax híveit, hogy az Utrecht az elmúlt időszakban csapatuk mumusa a Johan Cruyff Arenában. Az elmúlt 11 szezonban 15 pontot vitt el, hattal többet, mint bármelyik más csapat. Az Ajax 2020. december 5. óta először kapott ki a holland élvonalban. 2018 februárja óta először maradt bajnoki találkozón szerzett gól nélkül.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×