eur:
392.81
usd:
365.44
bux:
66607.35
2024. április 26. péntek Ervin
A Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny mezőnye a Tarancon és Albacete közötti 184,4 kilométeres, ötödik szakasz teljesítése közben 2021. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Manuel Bruque

Vuelta: Damiano Caruso óriási szökéssel ért révbe, Primoz Roglic növelte előnyét

Az olasz 70 km tekert egyedül a kőkemény hegyi szakasz végén.

Az olasz Damiano Caruso bravúros teljesítménnyel megnyerte a Vuelta a Espana kilencedik, hegyi befutós szakaszát, amelyen a címvédő szlovén Primoz Roglic megőrizte első helyét az összetettben, sőt, növelni is tudta előnyét.

A Puerto Lumbrerasból induló, 188 kilométeres távon sorrendben egy második, egy első és egy harmadik kategóriás emelkedő után a kiemelt kategóriás Alto de Velefique megmászása várt a mezőnyre.

A nehéz szakaszon egyértelműen Caruso volt a legjobb, ritkán látható módon az utolsó 70 kilométert egyedül tekerte végig az élen, s ugyan az utolsó emelkedőn üldözői csökkentették hátrányukat, a célba több mint egyperces előnnyel ért be. Az olasz sportoló karrierje negyedik szakaszgyőzelmét aratta nagy, háromhetes viadalon.

Az összetett bajnoki címre pályázók sokáig együtt haladtak, majd négy kilométerrel a vége előtt a spanyol Enric Mas támadta be riválisait, tempóját pedig csak Roglic tudta felvenni, így a célig együtt haladtak, s szakították le a többieket. Az utolsó métereken Roglic aztán lehajrázta Mast, aki egy másodperccel mögötte ért célba. Összetettben ezzel a szlovén 28 másodpercre növelte előnyét a spanyollal szemben.

Mögöttük közel 40 másodperc hátránnyal érkezett meg Jack Haig, Miguel Angel Lopez és Adam Yates, míg az idei Giro d'Italián győztes Egan Bernal több mint egy perccel maradt le.

Eredmények

9. szakasz, Puerto Lumbreras-Alto de Velefique, 188 km, hegyi befutó

1. Damiano Caruso (olasz, Bahrain) 5:03:14 óra

2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 1:05 perc hátrány

3. Enric Mas (spanyol, Movistar) 1:06 p h.

4. Jack Haig (ausztrál, Bahrain) 1:44 p h.

5. Miguel Angel Lopez (kolumbiai, Movistar) azonos idővel

6. Adam Yates (brit, Ineos) a i.

...9. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos) 2:10 p h.

Az összetett élcsoportja

1. Roglic 34:18:53 óra

2. Mas 28 másodperc hátrány

3. Lopez 1:21 p h.

4. Haig 1:42 p h.

5. Bernal 1:52 p h.

6. Yates 2:07 p h.

A hétfői pihenőnapot követően kedden a Roquetas de Mar és Rincón de la Victoria közötti 189 kilométer vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút, ismert nevén El Camino záró állomásán ér véget.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×