eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
LONDON, ENGLAND - JUNE 04: The Henri Delaunay trophy displayed at an event outside Kings Cross Railway Station as the UEFA Euro 2020 trophy arrives in London 04, 2021 in London, England. The Mayor of London welcomed the Henri Delaunay trophy to the capital today, one week before UEFA EURO 2020, which was postponed from last year due to the Covid-19 pandemic, kicks off as the UEFA Euro 2020 trophy arrives in London 11. London is one of 11 cities to host matches throughout the tournament, including the final which will be held at Wembley Stadium. It is hoped that the event will aid the citys economic recovery as the United Kingdom seeks to emerge from the coronavirus pandemic. (Photo by Rob Pinney/Getty Images)
Nyitókép: Rob Pinney/Getty Images

Kiszámolták, mekkora esélye van, hogy magyarok nyerik a labdarúgó Eb-t

A belga vagy az angol válogatott játékosai emelhetik a magasba a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság trófeáját július 11-én a Gracenote Sports adatszolgáltató és elemző cég legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint.

A vállalat a közleményében kiemelte, hogy a 2002-ben megalkotott, saját rendszerével egymilliószor futtatta le a várható történéseket, és ez alapján Belgiumnak, valamint Angliának is 14-14 százalék az esélye a végső győzelemre. A program ugyanakkor egy hajszálnyival a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistájának élén álló belgákat tartja elsőszámú esélyesnek.

Az Eb-diadalra a világbajnok franciáknak 12, a spanyoloknak pedig 10 százalék esélyük van a Gracenote elemzése szerint, míg a címvédő portugálok sikerének mindössze 8 százalék a valószínűsége. A társházigazda magyar válogatott győzelmére a szlovákokhoz, a finnekhez és az északmacedónokhoz hasonlóan 0 százalék az esély.

A számítás szerint a nyolcaddöntőbe több mint 90 százalék eséllyel jut be a belga, az angol, a spanyol, a holland, az olasz és a dán válogatott, míg a világbajnok franciák 81, a címvédő portugálok pedig 74 százalékos valószínűséggel vívják meg sikerrel a csoportkört. Az utóbbi két csapattal, valamint a németekkel azonos csoportban szereplő magyarok nyolcaddöntős szereplésének 32 százalék az esélye a Gracenote szerint.

A legvalószínűbb, hogy a döntőben a belgák az angolokkal találkoznak majd, ennek 2,9 százalék az esélye. A következő négy legvalószínűbb finálés párosítás sorrendben az angol-olasz, a dán-belga, a francia-belga, valamint az angol-francia.

A korábbi nagy tornák összesített elemzése alapján a Gracenote megállapította, hogy a portugálok teljesítenek világbajnokságokon és Eb-ken a leginkább erőn felül. Ebben a tekintetben azoknak az együtteseknek a teljesítményét vizsgálták, amelyek legalább 30 mérkőzést játszottak már vb-n és Eb-n. A statisztikai adatok alapján az angol és a magyar csapat az, amely az alulteljesítők listáját vezeti.

A magyar válogatott jövő kedden a portugálokkal, jövő szombaton pedig a franciákkal játszik a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendége lesz Münchenben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×