eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Krizsán Xénia a női ötpróba 60 méteres gátfutás száma után a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon az Emirates Arénában 2019. március 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Krizsán Xénia: kezdem elhinni, hogy beleszólhatok az éremcsatába az olimpián

Az olimpiai kvótás Krizsán Xénia 6651 pontos országos csúccsal, a világ idei legjobb eredményével megnyerte a hagyományos götzisi hétpróbaversenyt Ausztriában. Az MTK atlétája a 7 versenyszámból négyben is megdöntötte egyéni csúcsát.

Mint az Infostart is beszámolt róla, a magyar hétpróbázó mindjárt az első napon egyéni csúcsot állított föl 100 méter gáton, súlylökésben, valamint 200 méter síkfutásban, illetve a második, záró napon távolugrásban 15 centimétert javított, és összesítésben – a magyar országos rekordot is megdöntve – aranyérmes lett. Eredménye 6651 pont, amely jelenleg a világ idei legjobb eredménye.

Krizsán Xénia – miután egyáltalán nem érezte magát csúcsformában –, hatalmas meglepetésnek tartja kiváló szereplését a götzisi versenyen. Sikere titka az lehet, mint fogalmazott, hogy nagyon felszabadultan érkezett a megméretésre, és nem voltak hatalmas elvárásai saját magával szemben, miközben fizikailag jó állapotban volt. „Azért érezhető volt, hogy kell még egy pár edzés a technikai számokban” – jegyezte meg.

Az MTK Budapest atlétája az InfoRádió érdeklődésére az első napot követően adott interjújára is kitért, amikor az osztrák televízió élő adásában a Götzis királynője” címmel illette: „Rettentően jó érzés volt, hogy kicsit jobban beleástam magam a götzisi hétpróbaverseny történelmébe. Furcsa volt, sosem nyertem még ilyen rangos versenyen, de

jó érzés volt a legjobbnak lenni.”

A győzelem gondolata az utolsó versenyszám, a 800 méteres síkfutás előtt már megfogalmazódott benne, miután holland riválisának sokkal rosszabb ideje volt, mint neki. Próbálta futni a saját ritmusát, ami 600 méterig elég jól sikerült, és már érezte, nem fogják tudni elvenni az első helyét. Megjegyezte, jobb eredményt is el tudott volna érni, ha versengenie kellett volna a futam végén, mint így egyedül. „Csalódott is voltam icipicit a 800 után, hogy nem lett jobb, de azért sokáig nem keseregtem” – tette hozzá.

Vagyis Krizsán Xénia bizakodó, hogy a 6651-es pontszáma még jobb is lehet. Végül elmondta, „minden sportoló álma, hogy egy érmet hozzon haza az olimpiáról, és

most már én is kezdem elhinni, hogy beleszólhatok az érmekért folyó csatába.”

A teljes beszélgetés kedd este fél 9-től lesz hallható az InfoRádió Befutó című atlétikai magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×