eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Ajax Amsterdam szurkolói várják a Juventus elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzés kezdetét Torinóban 2019. április 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Egyre közelebb a közös belga és holland futballbajnokság

A belga Pro League csapatai már rábólintottak a holland Eredivisie-vel való egyesülés tervére. A labda most a holland oldalon pattog.

A belga profi labdarúgóklubok tanácsa, 25 klub egyhangúlag megszavazta a lépéseket a Beneleague esetleges létrehozása érdekében. Ennek lényege a belga és a holland élvonal egyesülése.

„Ez a törekvés a nagy klubok sportbeli céljainak tiszteletben tartásán és a klubok gazdasági stabilitásának szükségességén is alapul. A 25 klub egyhangúlag minden lehetőséget meg akar adni a Beneleague létrehozására. A Pro League most aktív szerepet játszik ebben a projektben” – áll a Pro League közleményében.

Sajtóértesülések szerint a közös bajnokságban tíz holland és nyolc belga klub venne részt, köztük az Ajax Amsterdammal, a PSV Eindhovennel, a Feyenoorddal és az AZ Alkmaarral, illetve az RSC Anderlechttel, a Club Brugge-vel, a Standard Liege-zsel és a Genkkel.

Egyelőre kérdéses, hogy az Eredivisie és a Holland Labdarúgó Szövetség milyen álláspontra helyezkedik. Megjegyzendő, hogy a 2021–2022-ben kosárlabdában már ebben a rendszerben rendezik a bajnokságot, egy tavaly decemberben mindkét országban jóváhagyott megállapodás értelmében.

Egy ilyen területi liga érdekes kísérletet jelentene Európában, s adott esetben mintaként szolgálhat Közép-Európában is.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×