eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Megint Dárdai Pál lett a Hertha vezetőedzője

Másfél év után tér vissza a berlini kispadra, jövő nyárig szól a szerződése, és Petry Zsolt lesz a kapusedzője. A jövő héten a Bayern Münchent fogadják.

A berlini klub a honlapján jelentette be, hogy a 44 éves Dárdai veszi át az együttes irányítását.

A Hertha honlapjának főoldala így fest ezekben a percekben:

A magyar szakember 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát.

Dárdai egyik segítője a hozzá hasonlóan ex-Hertha-játékos Andreas Neuendorf lesz, aki most az U23-asokat irányítja.

Az nso.hu azt írja,

a magyar vezetőedző 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a stábjában kapusedzőként Petry Zsolt is helyet kapott.

„Határozottan nem az volt a tervem, hogy az U16-os csapat kispadját a felnőttére cseréljem fel, de senkinek sem kell elmagyaráznom, mit jelent számomra a Hertha.

Nem volt kérdéses, hogy segítek ebben a szituációban.

Várom a munkát, és hogy együtt dolgozzak a csapattal” – idézi az nso.hu a klub hivatalos honlapja alapján a régi-új vezetőedzőt.

Dárdai Pál szakmai stábjában Petry Zsolt mellett Andreas Neuendorf és Admir Hamzagic is helyett kapott. Az egykori magyar válogatott kapus 2015 és 2019 között is együtt dolgozott honfitársával a Herthánál, utána Jürgen Klinsmann egy korábbi személyes sérelem miatt nem tartott igényt a munkájára, Labbadia irányítása alatt azonban már ismét ő volt a kapusedző – emlékeztet az nso.hu.

A hétvégi döntés, miszerint nemcsak Bruno Labbadiát, hanem Michael Preetz sportigazgatót is felmentették állásából, már jelezte, hogy a magyar edzőnek jók az esélyei a posztra, hiszen korábban Preetz és Dárdai között elég nagy ellentét alakult ki. Fontos megjegyezni, hogy míg korábban nagyon keveset fordíthatott Dárdai a keret megerősítésére, a távozása óta sokat költött a klub játékosigazolásra, most az élmezőnyben van a Bundesligában a keret értéke. Ez nem látszik a jelenlegi eredményességen, hiszen a csapat 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 9 vereséggel a 14. helyen áll a 18 csapatos német bajnokságban. A Hertha a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot és egy gólt szerzett.

Dárdai Pál szombaton bő másfél évvel a legutóbbi mérkőzése után

az Eintracht Frankfurt otthonában mutatkozhat be a berliniek kispadján. A jövő héten a BL- és Bundesliga-címvédő, az idei bajnokságot is nagy előnnyel vezető Bayern Münchent fogadja a Hertha a bajnokságban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×