eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Deontay Wildern, az Ökölvívó Világtanács, a WBC veretlen világbajnoka (b) és kihívója, Tyson Fury brit profi nehézsúlyú ökölvívó küzd a szorítóban a WBC nehézsúlyú bajnoki címéért kiírt mérkőzésen a Las Vegas-i Garden Arénában 2020. február 22-én. Tyson Fury a hetedik menetben technikai KO-val legyőzte Wildert.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Félmilliárd fontos bokszmeccs jöhet

Azt még nem tudni, hogy mikor és hol, de biztosan összecsap egymással napjaink két legjobb brit nehézsúlyú ökölvívója.

A 2021-es év legjobban várt sporteseményei között ott van Tyson Fury és Anthony Joshua tervezett címmeccse. Sőt, várhatóan kétszer is megmérkőzik egymással a két brit bokszoló idén.

A pénzdíj nagysága 200 millió és 500 millió font között lehet

– írja az Index. Az elsőn fele-fele arányban osztozik meg az összegen a két ökölvívó, a másodiknál 60 százalékot kap az első mérkőzés győztese, 40 százalékot a vesztes. A promóterek már megállapodtak egymással, de még néhány részlet tisztázásra vár.

A legfrissebb hírek szerint az első bunyó május végén vagy júniusban lehet, és bár a Wembley logikus helyszínnek tűnik, ennek a járvány miatt csekély a valószínűsége.

Anthony Joshua decemberben kiütötte Kubrat Pulevet, ezzel megvédte profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címeit a WBA, IBF, WBO és IBO szervezeteknél. Tyson Fury pedig WBC és a Ring Magazine világbajnoka, továbbá övé az úgynevezett lineáris öv is, amit Deontay Wilder legyőzésével szerzett meg. A meccse tehát a címegyesítés is kiemelt jelentőségű. A királykategóriában legutóbb 1999-ben fordult elő, hogy egy kézben van az összes fontos öv, akkor a szintén brit Lennow Lewis mondhatta el ezt magáról.

Fury és Joshua korábban már megmérkőzött egymással, igaz, csak edzésen. Tíz éve Fury már profi volt, Joshua viszont még az amatőrök között ért el sikereket.

„Fury azt mondta, megkapom a Rolex karóráját, ha megverem, esetleg kiütöm. Összecsaptunk, szerintem rendesen megruháztam, még egy olyan felütést is bevittem neki, amivel később Vladimir Klicskót leütöttem, bár akkor még jóval kevesebbet sajátítottam el az ökölvívás tudományából. A Rolex azonban Furyé maradt, annak ellenére, hogy ő is beismerte, hogy megvertem” – idézte fel az olimpiai és világbajnok Joshua.

A bizonytalanságot növeli, hogy WBO-nál Olekszandr Uszik a kötelező kihívója Joshuának, vagyis ha azt a meccset kihagyná, akkor az övét elveszíti. Uszik azonban már azt mondta, ha kell, félreáll, nem akar elrontója lenni a várva várt meccsnek. Furyre is várna még egy másik mérkőzés, hiszen szerződése van Deontay Wilderrel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×