eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
Szoboszlai Dominik, a Salzburg játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott RB Salzburg - Lokomotiv Moszkva mérkőzésen Salzburgban 2020. október 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

"Nagy kihívás lesz" – Szoboszlai Dominik megszólalt

Minden idők legdrágább magyar labdarúgója szerint a válogatott profitálni fog abból, hogy három alapembere folyamatosan együtt dolgozik.

Csütörtök délután a német RB Leipzig bejelentette, hogy Szoboszlai Dominik 2025-ig az ő játékosa.

Ez azt is jelenti, hogy a 20 éves válogatott középpályás az őszi salzburgi BL-szereplést lipcseivel folytatja tavasszal – ráadásul az előző Bajnokok Ligája-szezon elődöntősénél, két másik magyar, Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett.

Az átigazoláskor minden idők legdrágább magyar labdarúgója máris értékelt.

"Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt. Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem,

a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól"

– olvasható nyilatkozata az MLSZ honlapján.

Gulácsi Péter is megszólalt.

"Először is gratulálok Dominiknek és nagyon örülök, hogy mellettünk döntött.

Nem is kérdés, hogy az RB Leipzig erősödik majd vele,

de a válogatott szempontjából is nagyon fontos, hogy a csapatból hárman is napi szinten együtt fogunk edzeni, és remélhetőleg minél több mérkőzésen együtt fogunk játszani."

Marco Rossi szövetségi kapitány pedig ezt mondta:

"Véleményem szerint Dominik és menedzsmentje ismét jó döntést hozott.

Az RB Leipzig topklub Európa egyik topbajnokságában,

így egyértelmű, hogy Dominik ismét előrelépett egyet a pályafutásában. Bízom benne, hogy minél több játékpercet kap majd új csapatában, és ahogy Salzburgban, úgy Lipcsében is alapember lesz minél hamarabb."

A korábbi hiedelmekkel ellentétben Szoboszlai még pályára lép egyszer Salzburgban vasárnap, és karácsony után költözik Lipcsébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×