eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Szoboszlai Dominik gólöröme a magyar válogatott második gólja után a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Ausztriában a harmadik legjobb, világszinten a legjobb százban

A Bayern Münchennel német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes David Alabát választották Ausztriában az Év legjobb labdarúgójának, a szavazáson a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a harmadik helyen végzett.

A 28 esztendős Alaba hetedik alkalommal zárta az élen a szavazást, melyet az osztrák hírügynökség szervezett, és melyen az osztrák Bundesligában szereplő 12 csapat vezetőedzője adta le voksát. Alaba 33 pontot gyűjtött, másodikként Marcel Sabitzer, az RB Leipzig légiósa végzett 17 ponttal, a Red Bull Salzburgból az elmúlt héten a Leipzighez igazolt Szoboszlai pedig 13 ponttal lett harmadik.

Alaba az idei évben mind az öt lehetséges trófeát megnyerte a Bayernnel, a Bundesliga és a BL mellett a Német Kupát, valamint a Német és az Európai Szuperkupát is elhódította az együttessel. A védő szerződése a mostani idény végén lejár Münchenben, a hosszabbításról egyelőre még nem született megállapodás.

Szoboszlai az idén meghatározó játékosává vált a Salzburgnak, majd válogatottbeli társainak, a kapus Gulácsi Péternek és a védő Willi Orbánnak a csapatához, a német élvonalban harmadik helyen álló és BL-nyolcaddöntős Leipzighez igazolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×