eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Az FC Barcelona labdarúgócsapat argentin csillagát, Lionel Messit ábrázoló molinó Barcelonában 2020. augusztus 28-án, miután a játékos bejelentette távozási szándékát. Előző napi sajtójelentések szerint Messi megbeszélést folytatott a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Váratlan gesztust tett Lionel Messi

Az FC Barcelona híveihez intézett üzenetben kért bocsánatot a futballklub válságáért a katalán együttes argentin csapatkapitánya.

A hatszoros aranylabdás, aki többször is bírálta a Barca-vezetést, leginkább Josef Maria Bartomeu elnököt, úgy fogalmazott, hogy a rajongóknak ne legyenek kétségeik: mindent, amit mondott vagy tett, a klub érdekében cselekedte.

"Vállalom a felelősséget hibáimért, ha voltak ilyenek. Én csak egy jobb és erősebb Barcelonát szerettem volna"

- mondta, egyúttal egységre szólított fel.

"Annyi nézeteltérés után szeretném, ha ennek az egésznek véget vetnénk, össze kell fognunk, és feltételeznünk, hogy a legjobb még előttünk van" - idézte szavait a katalán Sport.

Korábban Messi többször is kilátásba helyezte, hogy elhagyja a Barcát, szeptember 4-én azonban bejelentette: úgy döntött, hogy eddigi csapatában folytatja karrierjét. Magyarázatul azt hozta fel, hogy nem kívánt jogi vitába keveredni klubjával, és családja is Katalóniában akart maradni. Messi, aki 2003 novemberében mutatkozott be a Barca első csapatában, tízszeres spanyol bajnoknak vallhatja magát, a Bajnokok Ligáját négyszer, a spanyol kupát hatszor, a spanyol szuperkupát nyolcszor hódította el a katalánokkal. Az Európai Szuperkupát és a klub-világbajnokságot háromszor nyerte meg, a BL-ben hatszor, a spanyol bajnokságban hétszer lett gólkirály.

A legutóbbi szezonban a Barcelona búcsúzni kényszerült spanyol bajnoki címétől, miután második lett a La Ligában a Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligájában idén a nyolc közé jutott, amikor is úgy esett ki, hogy klubtörténeti fiaskóként 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×