eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma
Franck Boli, a Ferencváros játékosa (b3) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Molde ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen Moldéban 2020. szeptember 23-án.
Nyitókép: Franck Boli (b3) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Molde ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen. MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Döntetlennel várhatja a Fradi a visszavágót

A Ferencváros 2-0-ra is vezetett a Bajnokok Ligája selejtezőjének playoffkörében, de „csak” 3-3-as döntetlent ért el a norvég bajnok Molde ellen. Visszavágó jövő kedden.

A Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a norvég Molde FK otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójának szerda esti első mérkőzésén.

A visszavágót jövő kedden 21 órától rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL főtáblájára, a vesztese pedig az Európa-liga csoportkörébe jut.

Az FTC eddig egyszer, 25 évvel ezelőtt szerepelt a BL főtábláján, azóta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie oda a 2009/10-es idényben.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, 1. mérkőzés:

Molde FK (norvég)-Ferencvárosi TC 3-3 (0-1)

Molde, zárt kapuk mögött, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)

gólszerzők: James (55.), Eikrem (65.), Ellingsen (83.), illetve Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (87., tizenegyesből)

sárga lap: Aursnes (9.), Knudtzon (43.), Husain (58.), Gregersen (97.)

Molde:

Linde - Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen - Aursnes, Hussain - E. Hestad, Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) - James (Bolly, 89.)

Ferencváros:

Dibusz - Botka, Frimpong, Blazic, Civic - Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) - Nguen (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni

I. félidő:

7. perc: Gyors, pontos ferencvárosi ellentámadás során Tokmac Nguen passzolta ki a labdát a szélre Botka Endrének, ő lapos beadásával kihagyhatatlan helyzetbe hozta a kapu elé érkező Franck Bolit, aki közelről lőtt a hálóba (0-1).

II. félidő:

52. perc: a Ferencváros visszaszerezte az ellenfél tizenhatosa előtt a labdát, amely a jobb szélen ismét Botkához került, ő ezúttal is pontos beadást küldött középre, ahol az albán Myrto Uzuni gyönyörű mozdulattal, fejjel a hálóba csúsztatott (0-2).

55. perc: Magnus Wolff Eikrem szöglete után a nigériai Leke James fejelt a hálóba (1-2).

65. perc: Eirik Hestad jobbról érkező, lapos passza után Eikrem lőtt tíz méterről a kapu jobb alsó sarkába (2-2).

74. perc: James lövését a tizenhatoson belül Ihor Haratin a karjával blokkolta, de a játékvezető a videobírós visszajátszás megtekintése után nem ítélt büntetőt.

83. perc: Fredrik Aursnes szabadrúgását Martin Ellingsen csúsztatta fejjel a hálóba (3-2).

86. perc: Olekszandr Zubkov lövése Ola Brynhildsen karján pattant meg a tizenhatoson belül, ezért az FTC büntetőt kapott, amit Haratin higgadtan a hálóba lőtt (3-3).

A Celtic FC és a Dinamo Zagreb elleni találkozókhoz hasonlóan ezúttal is remekül, gyors találattal kezdett az FTC. A gólszerző Franck Boli előzőleg 2012 és 2014, valamint 2017 és 2019 között a norvég Stabaek, közte pedig egy szezon erejéig az Aalesund játékosa volt, kilenc alkalommal lépett pályára a Molde ellen, és ezeken a találkozókon négyszer volt eredményes.

A műfüves pályán rendezett találkozó folytatásában a házigazdák átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, és kapura lövésig is többször eljutottak. Egyre veszélyesebben futballozott a Molde, ám fölénye meddőnek bizonyult, és a harmincadik perc után ismét a vendégek akarata érvényesült.

A magyar bajnokcsapatnak a szünet előtti hajrában ismét védekezésben kellett bizonyítania, és ebben az időszakban is jól megoldotta feladatát.

A második félidőt is kiválóan kezdte az FTC, Botka újabb pontos beadását Uzuni váltotta gólra. A Molde csakhamar egy szögletből szépített, majd újabb góllá érett a fölénye, és egyenlített.

A Ferencváros nem tudta megtörni rendületlenül rohamozó ellenfele lendületét, így a hajrában hátrányba került, ám büntetőből sikerült egyenlítenie.

A hazaiak 15, a vendégek 7 alkalommal kísérleteztek lövéssel, a kaput azonban mindkét együttes négyszer találta el.

A Molde - amely története során egyszer, az 1999/2000-es szezonban szerepelt a BL főtábláján - sorozatban a 11. hazai európai kupamérkőzésén nem talált legyőzőre, otthon 2015 novemberében kapott ki legutóbb.

A párharcnak óriási anyagi tétje is van, mivel a BL csoportkörébe jutás jelentősen több pénzt ér, mint a vesztesnek az Európa-liga főtábláján való szereplés: eddig mindkét csapat 6,4 millió eurót (körülbelül 2,3 milliárd forint) keresett a selejtezőben, amelyik gárda innen továbbmegy, az további 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik, míg az El-csoportkör 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) ér - írja az MTI.

Élő tudósításunk itt olvasható:

Szergej Rebrov ismét néhány meglepetéssel szolgált az összeállítást tekintve, a sérült Kovacevic mellett kimaradt Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid, miként Isael is. A tizenegy: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália, Tokmac – Uzuni, Boli.

A 7. percben megszerezte a Ferencváros a vezetést, Tokmac pontos labdával küldte akcióba Botka Endrét, akinek kitűnő beadását a korábbi norvég gólkirály, Franck Boli közelről a hálóba lőtte. Molde–Ferencváros 0-1.

Eléggé csapkodó a játék, de a norvégok kiismerhető futballt játszanak.

Civic túl erős hazaadását Dibusz nehezen tisztázta, még ugyanebből az akcióból a nigériai James kapura fejelt, szerencsére nem találta el a sarkot.

A norvégok többet birtkolják a labdát, de mindig nagyobb a veszély kapura, ha a Ferencváros próbálkozik.

Uzuni szabadrúgása után Haratin fejelt a kapu mellé.

Egy norvég kontra végén Blazic szépen tisztázott James elől.

Vége az első félidőnek, őrzi előnyét a Ferencváros.

Öt perc eltelt a második játékrészből. A norvégok támadnak, vagy inkább támadgatnak. Jó lenne azért kicsivel többet birtokolni a labdát.

Így is jó! Botka újabb remek beadáást Uzuni mesés mozdulattal fejelte a hálóba 11 méterről. Molde–Ferencváros 0-2. Az 53. percben járunk.

Két perccel később Ekrem újabb szöglete után először hibáztak a Fradi belső védői a helyezkedésnél, James hatr méterről, üresen fejelhetett. Dibusz Dénes beleütött a labdába, de túl közelről jött. Molde–Ferencváros 1-2.

A 65. percben kiegyenlített a norvég csapat, Wolff Eikrem kapáslövéssel küldte a labdát a hálóba. Molde–Ferencváros 2-2.

A 70. percbewn cserélt először a Ferencváros, Somália helyére Sigér állt be.

James fejesét Dibusz kivédte.

Boli helyén Zubkov is a pályán.

Blazic hiábja után James lőtt, Haratinról kipattant a labda. A videobíró visszanézte, szögletet adott a spanyol bíró.

Ellingsen 13 méteres fejessel megfordította a meccset. Molde–Ferencváros 3-2.

A 85. percben jó indulatú tizenegyest kapott a Ferencváros kezezés miatt. Haratin belőtte. Molde–Ferencváros 3-3.

A 88. percben Isael állt be Tokmac helyett.

Hatperces hosszabbítás után vége, 3-3. Ez azt jelenti (reálisan számolva), hogy ha a Ferencváros nem kap ki a visszavágón, mehet a BL főtáblájára.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×