eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Branislav Mitrovic, az A-Híd OSC Újbuda kapusa a vízilabda BENU férfi Magyar Kupa döntőjében az FTC-Telekom Waterpolo ellen játszott mérkőzésen a Komjádi uszodában 2019. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Újra dübörög a vízilabdaélet - íme a Magyar Kupa teljes lebonyolítási rendje

A férfiak és a nők rendkívüli lebonyolítási rendben pólóznak augusztusban - az egyik helyszín a Margitsziget, a vízilabda szentélye. Rengeteg meccs lesz.

A héten a női mezőny számára is elkezdődött a vízilabda Magyar Kupa.

Az A-csoportban az Eger a hatgólos Czigány Dóra vezérletével győzött 13-2-re Tatabányán, így sikeresen mutatkozott be a hevesiek kispadján Szilágyi Péter – írja a magyar szövetség honlapja. A Ferencváros a Szentes ellen nyert magabiztosan, 18-9-re, Illés Anna négy gólt szerzett, a csapatban bemutatkozó Vályi Vanda és Kuna Szonja kettőt-kettőt.

A B-csoportban a Petrovics Mátyás vezetőedző által irányított BVSC is fölényes sikerrel nyitott, hiszen 19-2-re múlta felül a Szegedet, a Laky-uszodában az utánpótlás-válogatott Alaksza Dóra volt a legeredményesebb öt találattal. Szintén a B csoportban még hétfőn a III. kerületi TVE 21-10-re győzött a Honvéd ellen.

A 2. fordulót csütörtökön és pénteken rendezik, ekkor mutatkozik be a címvédő Dunaújváros, illetve az UVSE is.

Legények

A férfiaknál a címvédő Ferencváros mellett az OSC, a Szolnok és a Vasas is papírforma győzelemmel zárt csoportjának élén a Magyar Kupa 1. fordulójának vasárnapi játéknapján. A szövetség már jelezte is, hogy péntektől vasárnapig Tatabányán, Szentesen, Szegeden és a margiszigeti Hajós Alfréd-uszodában folytatódik a sorozat.

Az M4 Sport televízió élőben adja is a pénteki KSI-Szentes és az Eger-Szolnok, míg augusztus 1-jén, szombaton a Szeged-Kaposvár összecsapást. A szövetség jelezte, streamen több találkozót láthatóvá tesz a hétvégén.

A rendkívüli lebonyolításról

A sorozat mostani első körében megszerzett eredményeket továbbviszik magukkal a csapatok a második körbe, ahol a hétvégén újra négy négyes csoportban küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

Az úgynevezett Kék csoportban Tatabányán a OSC 9 ponttal, a BVSC 4 ponttal, a Pécs szintén 4 ponttal, a házigazda Tatabánya pedig 0 ponttal kezdi a fordulót. A Fehér csoportban Szentesen a Szolnok 9 ponttal, a Szentes 6 ponttal, az Eger 3 ponttal, a KSI pedig 0 ponttal száll vízbe. A Piros csoportban a Margitszigeten a Hajós-uszodában a címvédő FTC 9 ponttal, a Honvéd 6 ponttal, az UVSE 3 ponttal, a Debrecen 0 ponttal folytatja szereplését, míg a Zöld csoportban Szegeden a Vasas 9 ponttal, a Miskolc 4 ponttal, a Szeged 3 ponttal, a Kaposvár 1 ponttal indul majd.

A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I-es csoportban a "színes" csoportok 1.-2. helyezettje szerepel, míg a II-esben a 3.-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, amelyek korábban összecsaptak.

A negyedik forduló augusztus közepén lesz, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

Az augusztus közepén esedékes negyedik forduló lesz a sorozat utolsó szakasza, a Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában. A szövetség vezetői jelezték, hogy a férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe száll a Millennium Masters néven ismert gálacsapat is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×