eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
A paksi Szélpál Norbert (b) és a debreceni Adenji Babatunde a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Centiken múlt, de a Debrecen búcsúzik az NB I-től

Viszonylag gyorsan eldőlt, hogy az Újpest és a Kisvárda eredményes játéka miatt a Debrecen–Paks mérkőzésen dől el a bennmaradás kérdése az NB I. 33 fordulójában. A rosszul játszó Loki a hajrában egy szerencsés góllal egyenlített, az egész meccset tekintve a 93. és a 94. percben adódtak a legnagyobb helyzetei – de nem tudott nyerni, kiesett.

Három párhuzamos mérkőzésen eldől, melyik csapat esik ki az OTP Bank Ligából a Kaposvári Rákócziból a 2019–2020-as idényben. A kezdés előtti állás: Újpest 40, Paks 40, Kisvárda 39, DVSC 38.

DVSC–PAKS 0-0: Az első helyzet a Loki előtt adódott, de Szécsi Márk lövését védte Rácz Gergő.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-1: Obradovics góljával vezetést szerzett a várdai csapat, ezzel megelőzte a virtuális tabellán az Újpestet és a Paksot is.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 1-0: Alighanem a lila-fehérek még kicsit addógó hívei is megnyugodhatnak, az utóbbi hetek leggólerősebb Újpest-játékosa, Simon Krisztián kiugrott, s a jobbösszekötő helyéről szép gólt lőtt.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Osváth jó beadása után a rosszul helyezkedő debreceni védők között Könyves a kapuba bólintott. Nagy bajban a Loki.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Kényszerítőzés után Adeniji ziccerbe került, de 12 méteres lövését Rácz Gergő nagy bravúrral mentette szögletre.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-1: A nagy esőzés miatt félbeszakadt a mérkőzés, a csapatok az öltözőbe vonultak. Az első félidőből 35 percet játszottak le.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Kinyik középre adása után Szécsi elől tisztáztak a paksi védők. Az ellentámadásnál Hahn már csak Kosicky kapussal volt szembe, de a kapus védett.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 2-0: A lilák könnyedén játszhatnak egyy félidőt, Novothny Soma góljával már 2-0-ra vezetnek.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 3-0: Bacsa Patrik is gólt szerzett, ez már kiütés.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-2: Folytatták a mérkőzést mégpedig újabb kisvárdai góllal. Viana lesről lőtt, Bukrán védett, de aztán a brazil játékosról mégis a hálóba pattant a labda.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 4-0: Bacsa Patrik újabb gólt szerzett, ez már főleg kiütés.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 5-0: A másodszor a kezdő csapatban, s először győztes meccsen szereplő Máté Zsolt belőtte első élvonalbeli gólját.

DEBRECENI VSC–PAKS 0-1: Böde Dániel passza után Könyves helyzetbe került, de egy védőbe lőtte a labdát.

DEBRECENI VSC–PAKS 1-1: Komikus góllal kapta vissza a Loki a reményt. Rácz kapus a tizenhatoson kívül luftot rúgott, Trujics megharcolt a labdáért, kapu felé lőtte, a kétségbeeseten menteni igyekvő Szélpál pedig a saját kapujába rúgta. Ha még egy gólt szerez, s azzal nyer a DVSC, akkor bennmarad.

DEBRECENI VSC–PAKS 1-1: A 93. percben Szatmári lövése után a laba a gólvonalon álló Szabó Jánosról szögletre pattant.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 5-0: Vége a mérkőzésnek.

DEBRECENI VSC–PAKS 1-1: A 94. percben Ferenczi János lövése után a labda a lécről éppen a gólvonalra pattant. Ezen múlt a Loki bennmaradása, a csapat 27 év után búcsúzik az NB I-től. Ez idő alatt hét bajnoki címet nyert.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 0-2: Vége a mérkőzésnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×