eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 14.Az iráni Sohrab Moradi megcsókolja a súlyt a férfiak 94 kilogrammos súlycsoportjában a Rio de Janeiró-i olimpia súlyemelőversenyében a Riocentro 2-es Pavilonjában 2016. augusztus 13-án. Sohrab Moradi aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
Nyitókép: MTI/EPA/Larry W. Smith

Korrupciós botrány - a súlyemelő szövetség első alelnöke perrel fenyeget

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) első alelnöke, a thaiföldi Intarat Yodbangtoey cáfolja a korrupciós vádat és azzal fenyeget, hogy bepereli a külföldi médiát - írta csütörtökön az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál.

A sportvezető bangkoki sajtótájékoztatóján reagált így arra a jelentésre, amelyet a Richard McLaren által vezetett nyomozócsoport több hónapos vizsgálódás után készített, majd tett közzé egy hete az Aján Tamás irányította IWF-ről, és amelyben Intarat Yodbangtoeyt is súlyos vádakkal illették.

A thai sportvezető a sajtókonferencián tagadta, hogy a nemzetközi szövetség 2017-es bangkoki választókongresszusán megvesztegetés történt, és közreműködött volna szavazatvásárlásban. Yodbangtoey azt mondta, hogy a külföldi média megsértette az ő és országa hírnevét korrupciós vádakról írva, és jogi lépések megtétele céljából konzultál az ügyvédjével.

A múlt csütörtökön ismertetett McLaren-jelentés Aján Tamást illetően azt állapította meg, hogy az IWF legmagasabb szintjein is jelen volt a korrupció, az IWF volt elnöke a "félelem kultúrájával" működtette a szövetséget, 10 millió dollárral nem tud elszámolni és legalább 40 doppingesetet eltussolt. A nyomozati anyag szerint a 2017-es bangkoki tisztújító közgyűlésen Aján 5 és 30 ezer dollár közötti összegekért vásárolt szavazatokat posztja megtartása érdekében.

Aján Tamás aznapi nyilatkozatában leszögezte, hogy a vizsgálat során teljes mértékben együttműködött McLarenékkel, "azonban sajnálatos módon kérésem ellenére sem bocsátották rendelkezésemre azokat a szükséges információkat, amelyek alapján cáfolhattam volna állításaikat és anélkül publikálták a jelentést, hogy a tisztázás lehetőségét megadták volna számomra" - írta.

A 81 éves magyar sportdiplomata, aki 24 évig főtitkára, 2000-től pedig elnöke volt az IWF-nek, április 15-én bejelentette: a tokiói olimpia halasztása miatt távozik a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöki posztjáról.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×