eur:
382.01
usd:
354.21
bux:
58424.86
2023. december 8. péntek Mária
Nyitókép: Pixabay

Tiszeker Ágnes: a McLaren-jelentés megvédte a HUNADO tisztességét és becsületét

Szakmai elismerést jelent a Magyar Antidopping Csoportnak a McLaren-jelentés róla szóló része – hangsúlyozta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes ügyvezető igazgató, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban voltak olyan nemzetközi partnerek, akik elfordultak tőlük.

Az utóbbi hónapok történései alapjaiban határozták meg a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) életét, miután olyan súlyos vádak fogalmazódtak meg velük szemben, hogy korruptak. Ez egy doppingellenes szervezetnek a legnagyobb sértés, az igazság azonban győzött – fogalmazott az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a szervezet ügyvezető igazgatója.

Kifejtette, hogy a McLaren-nyomozócsoport a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által maximálisan elismert és támogatott, ténylegesen volt rendőrökből és hozzáértő nyomozótisztekből álló csoport, amely objektíven és alapjaiban vizsgálta a magyar szervezet tevékenységét és valamennyi mintavételüket, azután, hogy az ARD német csatorna filmje rossz színben tüntette fel őket. Mint mondta, a mostani jelentéssel teljes egészében rehabilitálták őket.

Tiszeker Ágnes szerint jóleső volt hallani - azzal együtt is, hogy „megdöbbentő dolgok” hangzottak el a sajtótájékoztatón a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségről (IWF) - hogy

a HUNADO tevékenysége maximálisan tiszta volt, és semmiféle manipuláció, semmiféle korrupció nem bizonyosodott be.

Sőt, Richard McLaren feketén-fehéren kijelentette, a Magyar Antidopping Csoport a WADA-kódexnek megfelelően járt el, megvédve a HUNADO tisztességét és becsületét. Ennél többet pedig nem kívánhattak volna – tette hozzá.

Tiszeker Ágnes arra is kitért, hogy az elmúlt fél évben, elsősorban nemzetközi szinten, számos „baráti” szövetség támogatásáról biztosította a HUNADO-t, ugyanakkor ennek ellenkezőjére is akadt példa, és akikkel kevésbé szoros partnerségben álltak korábban, azok meginogtak a vádak hallatán.

Azt pedig nagyon rossz volt tapasztalni, hogy egyes nemzetközi szövetségek elkezdtek kételkedni a Magyar Antidopping Csoportban – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki szerint ezért volt fontos, hogy helyére kerüljenek a dolgok, és hogy egyértelműen bebizonyosodjon: egy szó nem volt igaz abból, amire az ARD filmje utalt.

Hozzátette: a kezdetektől fogva hangsúlyozták, hogy semmiféle titkolnivalójuk nincsen, és „tessék ízekre szedni” mindent, amit a Magyar Antidopping Csoport - akár a hazai, akár a nemzetközi szinten - tett vagy tesz, és akkor ki fog derülni, hogy maximálisan szakmai szempontok alapján végzik a munkájukat.

Tiszeker Ágnes végezetül megjegyezte, miután a McLaren-csoport hitelessége és szakmaiassága megkérdőjelezhetetlen, így az általuk végzett, mindenre kiterjedő és alapos vizsgán jól teljesíteni, egy

szakmai elismeréssel ér fel.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Radó Péter: Sokkolóak a friss PISA-eredmények, Európa hozzánk romlott

Radó Péter: Sokkolóak a friss PISA-eredmények, Európa hozzánk romlott

Az OECD 2022-es PISA vizsgálata, amely háromévente – most kivételesen négy év után – a 15 évesek alapvető szövegértési, matematikai és természettudományi kompetenciáit (alkalmazható tudását) méri, kivételesen nem a magyar közoktatás eredményei miatt válthat ki megdöbbenést. Európa korábban a világ élvonalába tartozó közoktatási rendszerei ugyanis rettenetes, a PISA-mérések történetében példátlan mértékű teljesítményzuhanást produkáltak. Már nemcsak Magyarország hosszú távú versenyképessége miatt aggódhatunk, de egész Európáért is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×