eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Tiszeker Ágnes: a McLaren-jelentés megvédte a HUNADO tisztességét és becsületét

Szakmai elismerést jelent a Magyar Antidopping Csoportnak a McLaren-jelentés róla szóló része – hangsúlyozta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes ügyvezető igazgató, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban voltak olyan nemzetközi partnerek, akik elfordultak tőlük.

Az utóbbi hónapok történései alapjaiban határozták meg a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) életét, miután olyan súlyos vádak fogalmazódtak meg velük szemben, hogy korruptak. Ez egy doppingellenes szervezetnek a legnagyobb sértés, az igazság azonban győzött – fogalmazott az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a szervezet ügyvezető igazgatója.

Kifejtette, hogy a McLaren-nyomozócsoport a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által maximálisan elismert és támogatott, ténylegesen volt rendőrökből és hozzáértő nyomozótisztekből álló csoport, amely objektíven és alapjaiban vizsgálta a magyar szervezet tevékenységét és valamennyi mintavételüket, azután, hogy az ARD német csatorna filmje rossz színben tüntette fel őket. Mint mondta, a mostani jelentéssel teljes egészében rehabilitálták őket.

Tiszeker Ágnes szerint jóleső volt hallani - azzal együtt is, hogy „megdöbbentő dolgok” hangzottak el a sajtótájékoztatón a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségről (IWF) - hogy

a HUNADO tevékenysége maximálisan tiszta volt, és semmiféle manipuláció, semmiféle korrupció nem bizonyosodott be.

Sőt, Richard McLaren feketén-fehéren kijelentette, a Magyar Antidopping Csoport a WADA-kódexnek megfelelően járt el, megvédve a HUNADO tisztességét és becsületét. Ennél többet pedig nem kívánhattak volna – tette hozzá.

Tiszeker Ágnes arra is kitért, hogy az elmúlt fél évben, elsősorban nemzetközi szinten, számos „baráti” szövetség támogatásáról biztosította a HUNADO-t, ugyanakkor ennek ellenkezőjére is akadt példa, és akikkel kevésbé szoros partnerségben álltak korábban, azok meginogtak a vádak hallatán.

Azt pedig nagyon rossz volt tapasztalni, hogy egyes nemzetközi szövetségek elkezdtek kételkedni a Magyar Antidopping Csoportban – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki szerint ezért volt fontos, hogy helyére kerüljenek a dolgok, és hogy egyértelműen bebizonyosodjon: egy szó nem volt igaz abból, amire az ARD filmje utalt.

Hozzátette: a kezdetektől fogva hangsúlyozták, hogy semmiféle titkolnivalójuk nincsen, és „tessék ízekre szedni” mindent, amit a Magyar Antidopping Csoport - akár a hazai, akár a nemzetközi szinten - tett vagy tesz, és akkor ki fog derülni, hogy maximálisan szakmai szempontok alapján végzik a munkájukat.

Tiszeker Ágnes végezetül megjegyezte, miután a McLaren-csoport hitelessége és szakmaiassága megkérdőjelezhetetlen, így az általuk végzett, mindenre kiterjedő és alapos vizsgán jól teljesíteni, egy

szakmai elismeréssel ér fel.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×