eur:
393.24
usd:
368.27
bux:
66067.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A PMFC-Matias stadionja Pécsen 2013. október 7-én. A stadion bekerült a fejlesztendő létesítmények első körébe a kormány stadionrekonstrukciós programjában, így 700 millió és 1 milliárd forint közötti támogatásra számíthat, amelyet többek között a nézőtér és a játéktér korszerűsítésére, fedett lelátó, családi szektor kialakítására és az energiahatékonyság növelésére fordítanának.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Orbán Viktorral tárgyaltak az új pécsi futballstadionról

Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden egyeztetett a PMFC új stadionjáról a miniszterelnökkel, aki támogatja a kezdeményezést.

A korábban évtizedekig az első osztályban futballozó PMFC-t az anyagi problémák miatt évekkel ezelőtt visszasorolták, de a következő szezontól már az NB II-ben szerepelhet, csakhogy az újmecsekaljai stadion már az NB III-ra is alkalmatlan volt, csak a szövetség ideiglenes engedélyével rendezhettek benne meccseket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség NB II-es előírásainak egyetlen Baranya megyei pálya sem felel meg, legközelebb Kaposváron található megfelelő létesítmény. Van, ahol nem lehet villanyfényes meccseket tartani, máshol a megfelelő nagyságú, fedett lelátó hiányzik.

Hosszabb távon csak egy modern létesítmény jelenthet megoldást, ezért az új pécsi stadion ügye most ismét terítékre került. Hargitai János a járvány kitörése előtt már egyeztetett Orbán Viktorral a létesítmény építéséről, akkor abban maradtak, hogy az NB II-es tagság megszerzése után térnek vissza a kérdésre.

A Pécsi Újság úgy értesült, hogy a feljutás után már az újabb egyeztetés is lezajlott a miniszterelnök és a kereszténydemokrata politikus között. Hargitai János lapnak nyilatkozva megerősítette, kedden az Országgyűlésben tárgyalt Orbán Viktorral, s a kormányfőtől pozitív választ kapott.

"Futballszeretőként, a PMFC egykori elnökeként természetesen nagyon fontosan tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások" – mondta a képviselő. Kifejtette, hogy az új pécsi stadion ügye azért is előtérbe kerülhet, mert az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében, sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik.

A költségvetési bizottság alelnökekeként ismeri a kormány jövő évre szóló gazdaságfejlesztési elképzeléseit és lehetőségeit, amibe a pécsi stadion is illeszkedik. Megjegyezte, nem pusztán az NB II előírásainak megfelelő létesítmény épülhet, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemzők várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×