eur:
393.3
usd:
367.94
bux:
65897.55
2024. április 24. szerda György
Vuhszi, 2018. július 25.Szilágyi Áron a vuhszi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében vívott Magyarország-Németország mérkőzésen 2018. július 25-én. A magyarok bronzérmet nyertek. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Nyitókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Szilágyi Áron: nekünk, sportolóknak részt kell vállalnunk a járvány leküzdésében

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó nem zuhant össze az olimpia halasztásának hírére, inkább arra gondol, hogy bár csúcsformában van, sok embernek most nagyon nehéz, segíteni pedig úgy lehet, ha most a sportolók is otthon maradnak.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan is bejelentette, hogy legfeljebb egy évvel elhalasztják a 2020-as nyári tokiói olimpiát. A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron már számított erre a döntésre, de mint az InfoRádióban elmondta, nem gondolta, hogy ilyen gyorsan megszületik a döntés.

"Elfogadjuk természetesen a döntést, a sportolók is tisztában vannak vele, hogy

a járvány megfékezése sokkal fontosabb, mint a sport.

Alávetjük magunkat ennek a döntésnek."

Hogy sportolóként szerencsésebb-e ez a korai bejelentés, arról azt mondta, "a bizonytalanság a legrosszabb, ugyanakkor még mindig nem világos, hogy mikor tervezi a NOB megtartani az olimpiát. Elvileg lehet jövő tavasszal vagy az év elején is. Kíváncsi vagyok a versenynaptárra, lesz-e nemzetközi verseny még idén, hogyan alakul a kvalifikáció, szóval vannak még kérdések" – sorolta a bizonytalan helyzet összetevőit.

Az elmúlt hetekben remek formában volt, két világkupaversenyt is megnyert egyéniben, ezért adódik a kérdés: személyesen hogyan érintik a fejlemények?

"Nem különösebben befolyásolja az olimpiai felkészülést az, hogy az évközi versenyeken hogyan teljesítünk. Kétszer jól jött ki nekem a forma februárban. Ott és akkor örültem ennek, de nem nagyon gondolok már ezekre a versenyekre, át kell programoznom a következő egy-két hónapot, ami valószínűleg nem a vívásról és a felkészülésről fog szólni, hanem arról, hogy

maradjak otthon, vigyázzak magamra, a családomra, a szeretteimre."

A Vasas biztosította neki, hogy a pasaréti vívóteremben egyedül vagy egy edzővel tovább készüljön, ami nagyon furcsa, mert általában ott naponta 300-400 gyerek megfordul. "Most ezeket az edzéseket is minimalizáljuk, hogy a kockázatot csökkentsük" – tette hozzá.

Szilágyi Áron szeretne egy kicsit formában is maradni, ezért otthon mindenképp megpróbál edzeni. A motivációról szólva elmondta, azért bele tud gondolni, hogy most nagyon sokaknak nehéz, rengetegen betegednek meg, veszítik el a szeretteiket, munkahelyüket, csődbe megy a kisvállalkozásuk, ezért nekik, sportolóknak szolidaritást kell vállalni, és részt venni a járvány leküzdésében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×