eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Jeongam, 2012. október 14. Psy dél-koreai rapper fogja a kockás zászlót  a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Koreai Nagydíjának végén Jeongamban 2012. október 14-én. A futamot Sebastian Vettel, a Red Bull csapat kétszeres címvédő német versenyzője nyerte.  (MTI/EPA/Diego Azubel)
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Még két futamot elhalasztanak a Forma–1-ben

Nem rendezik meg az ausztrál verseny után a jövő hétvégére tervezett bahreini és az április első hétvégéjére kiírt vietnami futamokat sem.

A Forma-1 irányítói a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), valamint a bahreini és a vietnami szervezőkkel és autósport-szövetségekkel közösen úgy döntöttek, hogy elhalasztják a jövő hétvégére tervezett bahreini és az április első hétvégéjére kiírt vietnami futamokat. Az idény május végén, Európában kezdődhet.

A Forma-1 vezetősége a pénteken kiadott közleményében azt írta "a hétvégi Ausztrál Nagydíj törlése után és a világszerte terjedő koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében" hozták meg a döntést, mert a legfontosabb változatlanul "a világbajnokságon résztvevő csapatok tagjainak és a szurkolóknak az egészsége és a biztonsága". Hozzátették, a továbbiakban folyamatosan egyeztetnek majd a bahreini és a vietnami szervezőkkel, hogy ha javulnak a körülmények, akkor közösen megtalálják a két verseny pótlására a megfelelő időpontot.

A közlemény szerint a Forma-1 irányítói a FIA-val közösen abban reménykednek, hogy a világbajnokság idei szezonja május végén, Európában elkezdődhet, ugyanakkor a koronavírus-járvány európai terjedése miatt ezt a lehetőséget napról napra felülvizsgálják majd.

"Tekintettel a járvány miatt kialakult globális helyzetre, most az a helyes, hogy a rendelkezésre álló idő alatt minden körülményt figyelembe véve meghozzuk a megfelelő döntéseket" - idézte a közlemény a Forma-1-et irányító Chase Carey-t.

Jean Todt, a FIA elnöke azt mondta, a most rendelkezésre álló információk alapján az egyetlen lehetséges döntés az volt, hogy halasztják a soron következő nagydíjakat.

"Továbbra is támaszkodunk az Egészségügyi Világszervezet, valamint a nemzeti kormányok ajánlásaira és tanácsaira, és velük szoros együttműködésben dolgozunk a következő időszakban" - tette hozzá a francia sportvezető.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×