eur:
393.11
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Dárdai Pál lehet mégis a Hertha megmentője

Egyelőre nem nevezték meg Jürgen Klinsmann vezetőedző utódját a Herthánál, de a jelöltek között felbukkant a klub alkalmazásában álló Dárdai Pál neve is.

A Hertha BSC futballklub tanácsadói testületéből is kikerült Jürgen Klinsmann, aki kedden tíz hét után távozott vezetőedzői posztjáról. "Sajnos a lemondásának a körülményei annyira elfogadhatatlanok, hogy nem látjuk esélyét a célravezető közös munkának. Klinsmann sokat veszített a szavahihetőségéből" - jelentette ki csütörtökön Lars Windhorst, az egyesület legbefolyásosabb befektetője.

Az üzletember ugyanakkor közölte, nem kizárt, hogy néhány hónap múlva más formában igényt tartanak majd a tréner tanácsaira.

Az 55 éves Klinsmann november elején került a Hertha kilenctagú tanácsadói testületébe, majd három héttel később ült le a kispadra. Kedden aztán váratlanul bejelentette, hogy lemond. A vezetőedzői feladatokat másodedzője, Alexander Nouri veszi át a Bundesliga 14. helyén álló csapatnál, melyhez szerdán visszatért kapusedzőként Petry Zsolt.

A Tagesspiegel – és persze sok német lap – azt taglalja, hogy ki lehet Klinsmann utódja, akár a közeli napokban – bár a klub vezetői most úgy nyilatkoztak, a következő hetek kulcsfontosságú meccsein Nouri vezeti a csapatot –, akár a nyártól. A gyors megoldások között említi a napilap Dárdai Pált, aki 2015 februárjától 2019 nyaráig irányította a Herthát, mellette szól, hogy máig a klub alkalmazottja, ismeri a belső viszonyokat és a futballistákat is.

Dárdai Pál újbóli kinevezését javasolja a klubvezetésnek Erich Beer, a Hertha BSC legendás labdarúgója. "Pál ismeri a csapatot, beszéli a futballisták nyelvét, és ismét stabilitást adhat az együttesnek. És még mindig van szerződése a Herthánál" – nyilatkozott a Kickernek a 73 éves Beer, aki 253 mérkőzést játszott a Herthában, a német válogatottal pedig Eb-döntőben szerepelt.

A Tagesspiegel Dárdait teszi befutónak, de az esélyesek között megemlít még néhány szakembert. A Hertha első számú kiszemeltje Niko Kovac lenne, akit novemberben menesztett a Bayern München, de előtte sikeres volt a Bundesligában a Frankfurttal, és kétszer is futballozott Berlinben. Csakhogy következetesen nemet mond a felkérésekre, mert a nyárig mindenképpen pihenni szeretne.

Esélyesnek tartják Bruno Labbadiát is, az egykori csatár nagy tapasztalatot szerzett kiesés ellen harcoló csapatoknál, legutóbb a Wolfsburgot tartott bent az élvonalban. Szintén állás nélküli német edző Roger Schmidt, aki a Bajnokok Ligájába vezette a Leverkusent, majd Kínában dolgozott, de tavaly július óta munkanélküli.

Felbukkant a jelöltek között Mark van Bommel, aki sikeres futballista volt, játszott a Barcelonában, a Bayernben és a Milanban is, de vezetőedzőként még szerény a tapasztalata. 2018-ban a PSV-nél kapta meg a kispadon, papíron három évre, de most decemberben távoznia kellett.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×