eur:
394.44
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának harmadik szabadedzésén a spa-francorchampsi pályán 2019. augusztus 31-én, a futam előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Idén elmarad a fővárosi flaszterszaggatás

Ütközik a hivatalos futam és a rajongói utcai parádé időpontja, ezért elmarad az idei Nagy Futam Budapesten.

Hoppon maradnak idén május elsején a Forma-1 magyar szerelmesei, mivel elmarad a Nagy Futam. A fővárosi utcákon gyorsuló versenyautók helyett a Holland Nagydíj televíziós közvetítése kárpótolhatja a rajongókat - írta a Bors. Bár még aláírásgyűjtést is kezdtek annak érdekében, hogy akár F1-es pilóták nélkül is rendezzék meg a Nagy Futamot, nincs esély sem arra, hogy mégis tető alá hozzák a rendezvényt.

A nagy­díjaknak szigorú közvetítési szabályai vannak, nem közvetíthetnénk a pesti eseményeket, és a szurkolók is valószínűleg inkább otthon tévéznének. Rá­adásul még visszavonult F1-es pilótát sem lenne könnyű szerződtetni, amikor éles futam van, mert a többségük szakért – mondta a lapnak Wéber Gábor kommentátor.

Nagyon örülünk, hogy a szurkolók szeretik a rendezvényünket, mert ez azt jelzi, hogy jó munkát végeztünk – mondta a Borsnak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Egy ilyen esemény azonban hónapokig tartó előkészületet igényel, úgyhogy sajnos már nincs lehetőség arra, hogy megszervezzük.

Terveik szerint azonban egyeztetnek a fővárossal, hogy jövőre visszatérhessen Budapestre a rendezvény.

Az első Nagy Futamot 2013-ban rendezték meg, azóta pedig évente visszatért az utcai parádé, ahol a rajongók testközelből élvezhették, ahogy a Forma–1-es autók motorja felbőg, és a profi pilóták a pesti flaszteren égetik a gumikat. Az elmúlt két évben Max Verstappen és a Red Bull csapata szórakoztatta a publikumot. Tavaly a szervezők egy elektromos versenyautóval tették még látványosabbá a show-műsort.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×